Colníci pri náhodnej kontrole zastavili dve autá, v oboch našli drogy


Foto: Colníci pri náhodnej kontrole zastavili dve autá, v oboch našli drogy Foto: Colný úrad Žilina

Colníci vykonávali v Žilinskom kraji kontrolu, pri ktorej zastavili dve autá, aby sa presvedčili, že neprevážajú tovar, ktorý uniká colnému dohľadu. V oboch vozidlách však našli drogy, ktoré prevážali 22 a 29-roční muži z Oravy.

„Hliadka colníkov zastavila osobné motorové vozidlo, aby sa presvedčila, či sa v ňom nepreváža tovar, ktorý unikol colnému dohľadu prípadne iný nelegálny tovar. Vodič so spolujazdcom tvrdili, že nič také vo vozidle nemajú. Až na opakovanú otázku a po tom, ako do akcie nasadený služobný pes zareagoval na zadnú časť auta, sa spolujazdec priznal, že má v ľadvinke marihuanu zabalenú do priesvitnej fólie,“ uviedla Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina.

Podobný prípad sa odohral aj pri ďalšom kontrolovanom vozidle s dvojčlennou posádkou z Oravy. Tentokrát pes značil v batožinovom priestore cestovnú tašku. Majiteľ z nej vybral tabatierku, v ktorej mal igelitové vrecúško s marihuanou.

„Pre dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu boli na miesto privolaní policajti, ktorí si prevzali tovar aj osoby na ďalšie konanie,“ dodala hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Žilina