Na železničnej trati Lietavská Lúčka - Rajec nebudú pre práce dňa 26. a 27. júna premávať vlaky


Foto: Na železničnej trati Lietavská Lúčka - Rajec nebudú pre práce dňa 26. a 27. júna premávať vlaky Foto: ilustračné

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vykonávajú dnes 26.6. a zajtra 27.6. v čase od 9:00 hod. do 15:00 hod., plánovanú údržbu regionálnej železničnej trate medzi Lietavskou Lúčkou a Rajcom. Počas denných výluk budú vybrané vlaky osobnej dopravy nahradené autobusmi.

ŽSR budú počas výluk vykonávať strojné kosenie trávového porastu pozdĺž koľají, aby zabezpečili dobré rozhľadové pomery na trati. Zároveň plánujú vymeniť opotrebované koľajnice so skrytými chybami, zistenými pri defektoskopickom meraní. Zrealizujú 6 zvarov koľajníc a opravia geometrickú polohu koľaje, aby zabezpečili normovaný stav a prevádzkovú spôsobilosť železničnej trate.

Železničná trať medzi Lietavskou Lúčkou a Rajcom je jednokoľajná, počas výluk budú vlaky nahradené autobusmi

Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca - Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra - 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSR