V tuneli Horelica v Čadci zasahovali aj hasiči zo Žiliny, našťastie šlo iba o cvičenie


Foto: V tuneli Horelica v Čadci zasahovali aj hasiči zo Žiliny, našťastie šlo iba o cvičenie
Galéria: 12 fotiek

Premávku vo frekventovanom cestnom tuneli Horelica v Čadci zablokovala 7.septembra približne na hodinu modelová hromadná dopravná nehoda ako súčasť spoločného krajského taktického cvičenia hasičov a ďalších zložiek integrovaného záchranného systému.

Jedno z dvoch osobných áut, ktoré sa zrazili s nákladiakom, horelo, v druhom bol zakliesnený zranený vodič. Rýchlu prvú pomoc potrebovali aj viacerí ďalší účastníci hodnoverne nainscenovanej dopravnej nehody.

V silne zadymenom tuneli sa pohybovali figuranti v úlohe dezorientovaných cestujúcich z autobusu.

Cieľom obdobných cvičení je najmä prehlbovanie schopností veliteľov pri riadení ľudských síl a nasadzovaní techniky. Výborne sme si precvičili našu pripravenosť, akcieschopnosť a súčinnosť, uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová.

Hoci je na podrobné hodnotenie ešte priskoro, už teraz sa dá tvrdiť, že toto cvičenie určite splnilo svoj účel. Zakaždým sa objavia detaily, ktoré treba doladiť, aby boli skutočné záchranné akcie čo najdokonalejšie. Bodaj by sme zasahovali len takto cvične a reálnych tragických nehôd bolo čo najmenej, dodala Ondrichová.


Zdroj: TASR
Foto: Milan Dermek




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu