Doprava v Žiline kolabuje, v Ružomberku chystajú o 16:30 hod. protestnú blokádu


Foto: Doprava v Žiline kolabuje, v Ružomberku chystajú o 16:30 hod. protestnú blokádu

Dopravná situácia v Žiline nie je dnes 23. júna veľmi priaznivá. Približne od 14:00 hod. sa tvoria kolóny na všetkých hlavných ťahoch v meste a najmä na ceste I/18 v smere na Strečno. Dopravu na Košickej ulici už riadia policajti.

Aktuálne dopravné informácie nájdete na adrese https://www.zilinak.sk/dopravny-servis

Zlou správou pre vodičov, ktorí dnes prechádzajú smerom od Bratislavy na Košice, je dopravné obmedzenie v Ružomberku. V meste sa pripravujú na druhú protestnú blokádu, počas ktorej chcú na hodinu zastaviť premávku na hlavnom ťahu cez mesto.

Obyvatelia mesta chcú ďalším protestom poukázať na dlhodobo neriešené dopravné problémy. Podľa primátora Igora Čombora, sa organizujú blokády pre bezdôvodne prerušené práce na výstavbe diaľničného obchvatu. Zablokovanie hlavného cestného ťahu sa podľa slov primátora ukázalo ako dobrý spôsob v Prešove, kde sa do protestu nič nerobilo.

S výstavbou diaľnice D1 Hubová - Ivachnová začali ešte v decembri 2013, pričom podľa pôvodných plánov mali práce skončiť v júni 2017. Stavebná činnosť na diaľnici je ale pozastavená už viac ako dva roky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu