Policajti chytili v 24. týždni tohto roka až 68 opitých vodičov


Foto: Policajti chytili v 24. týždni tohto roka až 68 opitých vodičov Foto: ilustračné

Policajti v Žilinskom kraji odhalili na cestách v 24. týždni roku 2017 až 68 podnapitých vodičov. Z tohto počtu bolo až 38 cyklistov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel:

  • 18 nafúkalo nad 1 promile
  • 10 nafúkalo pod 1 promile
  • 5 vodičov spôsobilo dopravné nehody

Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, až u 35 z nich bola dychová skúška na alkohol pozitívna.

Čadca

V sobotu 17. júna pred polnocou zastavila policajná hliadka v Podvysokej, okres Čadca vodiča vozidla Škoda Rapid. Pri kontrole vykonali policajti u 50 ročného vodiča dychovú skúšku, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,12 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,33 promile.


Liptovský Mikuláš

V sobotu 17. júna pred polnocou zastavila policajná hliadka v Liptovskom Mikuláši vodiča vozidla Ford Focus. 48 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,80 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,67 promile.

Príbovce

V sobotu 17. júna v nočných hodinách kontrolovala policajná hliadka v obci Príbovce vodiča vozidla Peugeot Boxer. Pri kontrole sa 22 ročný vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,39 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,90 promile.

Svrčinovec

V nedeľu 18. júna popoludní zastavila policajná hliadka v obci Svrčinovec vodiča štvorkolky bez prideleného evidenčného čísla. 27 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti zistili 0,75 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,56 promile.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu