Žilinský džudista Martin Slabý vezie z dejiska ME v Záhrebe bronzovú medailu


Foto: Žilinský džudista Martin Slabý vezie z dejiska ME v Záhrebe bronzovú medailu Foto: Judo klub AC Uniza

V dňoch od 15. do 18. júna 2017 sa v chorvátskom Záhrebe konali za účasti 790 pretekárov z 33 krajín Majstrovstvá Európy masters. Svoje zastúpenie malo aj žilinské judo, ktoré zastupoval v kategórii M3 do 100 kg pretekár Judo klub AC Uniza Martin Slabý. Vďaka svojim výkonom sa prebojoval do finálových súbojov a napokon získal bronzovú medailu.

Na pretekoch postupne zdolal súperov z Holandska (Davtyana Arshaka), Francúzska (Sebastiana Jazona), Estónska (Margusa Konda) a v ceste za titulom ho až v semifinále zastavil taliansky Massimo Laurenza. V boji o tretie miesto však Martin zdolal minuloročného vicemajstra Európy - ruského judistu Alexandra Galtseva - a mohol sa tak tešiť z cenného bronzového kovu.

„Aj touto cestou by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí ma podporovali. Hlavne najbližšej rodine, priateľke Simone, ktorá ma vo všetkom podporuje, a v neposlednom rade aj Katke Trnovcovej z KT Fitklub, ktorý mi pomáha pri kondičnej príprave počas celej sezóny,“ uviedol čerstvý bronzový medailista.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Judo klub AC Uniza