Dnes demontovali svetelnú reklamu na budove hotela Slovakia


Foto: Dnes demontovali svetelnú reklamu na budove hotela Slovakia

Dnes 17. júna 2017 bola z budovy hotela Slovakia na ulici Antona Bernoláka demontovaná svetelná reklama, ktorá najmä v noci obťažovala obyvateľov protiľahlej bytovky. Vysoká svietivosť reklamy prekážala obyvateľom aj po tom, ako ju prevádzkovateľ znížil na základe podnetu od Regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

„Konečne po dva a pol roku demontovali svetelnú reklamu, ktorá obťažovala svetelným smogom celé okolie. Síce to trvalo, ale nakoniec sa podarilo,“ uviedol čitateľ Michal. Odstránenie reklamnej stavby bolo nariadené pre porušenie hygienických predpisov.

Povinný ešte na začiatku roka informoval mesto Žilina aj exekútora o tom, že do 60 dní reklamu odstráni. Túto lehotu si určil sám, nespresnil však deň začatia jej plynutia. Na odstránenie reklamnej stavby sa preto začalo pripravovať aj mesto, ktoré bolo oprávnenou osobou.

„Keďže prevádzkovateľ reklamy nesplnil ani svoj vlastný prísľub, mesto pristúpilo dňa 17. júna 2017 prostredníctvom zhotoviteľa (spoločnosť ERPOS, spol. s r.o.) k odstráneniu reklamnej stavby. Z dôvodu náročnosti odbornej demontáže reklamnej LED obrazovky a tiež z dôvodu veľkých rozmerov konštrukcie stavby sa demontáž vykonáva v dvoch krokoch, pričom podľa zmluvy ma byť demontáž a uskladnenie stavby zrealizovanénajneskôr do 30. júna 2017,“ spresnil hovorca mesta Pavol Čorba.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu