Žilinským mažoretkám Diana hrozila neúčasť na ME, nakoniec však pocestujú


Foto: Žilinským mažoretkám Diana hrozila neúčasť na ME, nakoniec však pocestujú Foto: ilustračné

Len včera, teda 5 dní pred odchodom, sa časť rodičov na rodičovskom združení k účasti Žilinských mažoretiek Diana na Majstrovstvách Európy v mažoretkovom športe 2017 dozvedela, že Centrum voľného času Spektrum zrušilo finančné prostriedky, ktoré mali byť použité na dopravu detí do miesta konania ME - talianskej Giulianovy.

„Problém je v odchode hlavnej trénerky mažoretiek z CVČ Kuzmányho Žilina. Pre nás, ako rodičov, je dôležité, že sa naše deti neflákajú po ulici a nesedia za počítačmi,ale tancujú za seba, za nás, za CVČ, za mesto, za Slovensko a verte, hanbu nerobia! A keď majú ísť znovu bojovať o európske medaile - klát pod nohy od CVČ v podobe “zrušeného autobusu”,“ uviedla nahnevaná matka jednej z mažoretiek.

Situáciu sa nakoniec podarilo vyriešiť a mažoretky odcestujú

Príspevok na dopravu pritom schválilo Mestské zastupiteľstvo, niekoľko dní pred zájazdom ho však mala riaditeľka CVČ Spektrum zrušiť. „Takto sa predsa žiadny spor, žiadny problém nerieši, že sa nechá na holičkách 43 tancujúcich mažoretiek, trénerky, rodičiov v príprave na ME,“ spresnila Slávka.

Príspevok okamžite vyvolal na sociálnej sieti vlnu nevôle, nakoniec sa situáciu podarilo zažehnať a mažoretky by v utorok v podvečerných hodinách mali do Talianska odcestovať. „Našli sme s primátorom prienik, dievčatá v kľude odcestujú a po ME sa bude konštruktívne a bez emócií riešiť to,čo sa týka našich detí a rodičov,“ spresnila Slávka pod pôvodný status.

Majstrovstvá Európy v mažoretkovom športe 2017 sa budú konať v talianskej Guilianove v dňoch 22. až 25. júna 2017, zástupkyne Žilinských mažoretiek Diana by sa mali podľa štartovej listiny predstaviť spolu v 6 disciplínach.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu