Po zrážke s kamiónom vyhasol pri Martine život 36-ročného vodiča osobného vozidla


Foto: Po zrážke s kamiónom vyhasol pri Martine život 36-ročného vodiča osobného vozidla Foto: KR PZ

V piatok 16. júna pred 13.00 hodinou došlo na ceste I/65 pri obci Karlová, okres Martin k tragickej dopravnej nehode. 36 ročný vodič (z okresu Turčianske Teplice) viedol osobné motorové vozidlo Audi A4 v smere od Martina na Turčianske Teplice. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s oproti idúcim vozidlom Iveco Daily, ktoré viedol 67 ročný vodič (z okresu Bánovce nad Bebravou).

Pri dopravnej nehode žiaľ vyhasol život 36 ročného vodiča. Vodič vozidla Iveco a dvaja spolujazdci z vozidla Audi utrpeli ťažké zranenia. 67 ročný vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého vodiča bude vykonaná pitva. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 7.100.-€.  

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci usmrtenia


V súvislosti s touto dopravnou nehodou vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného v Martine začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Cesta bola z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Policajti cestnú premávku usmerňovali a odkláňali po náhradných trasách.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, dodržiavali dopravné predpisy a rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ