Do ostrého štrajku vstúpia aj zamestnanci Volkswagenu v Martine


Foto: Do ostrého štrajku vstúpia aj zamestnanci Volkswagenu v Martine Foto: ilustračné - spsjm.sk

Volkswagen ako prvá automobilka zažije na Slovensku ostrý štrajk, ktorý začne v utorok o šiestej hodine ráno. Pre novinárov to uviedol šéf Moderných odborov Zoroslav Smolinský. Práve jeho organizácia požaduje pre zamestnancov nemeckého koncernu navýšenie platov o 16 percent, s vedením sa na tejto podmienke nedohodli ani po 11. kole rokovaní.

Do plánovaného štrajku by mali okrem závodov v Bratislave a Stupave vstúpiť aj zamestnanci Volkswagenu v Martine. Tých je v súčasnej dobe podľa dostupných zdrojov približne 850, odborári predpokladajú, že do štrajku sa zapojí 80 až 90 zamestnancov v každom zo závodov.

„Výbor na základe sčítania hlasov zamestnancov a hlasovania výboru OO MOV vyhlasuje časovo neobmedzený štrajk, ktorého začiatok stanovil na deň 20.06.2017 so začiatkom od 06:00 hod.,“ informovali zástupcovia Moderných Odborov Volkswagen na sociálnej sieti.

V martinskom závode sa pre koncern vyrábajú diely pre prevodovky a podvozky - diferenciály, brzdové bubny a kotúče, kolesové náboje, prírubové hriadele a synchrónne krúžky. Časť zamestnancov Volkswagenu v Martine už skúsenosť so zastavením práce má, minulý rok v auguste prerušil závod časť výroby komponentov pre spor s dvoma kľúčovými dodávateľmi.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu