26-ročný Andrej a 25-ročný Ján zo Žiliny vykrádali objekty a autá, hrozí im 10 rokov za mrežami


Foto: 26-ročný Andrej a 25-ročný Ján zo Žiliny vykrádali objekty a autá, hrozí im 10 rokov za mrežami
Galéria: 10 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

V rukách žilinskej polície skončili dvaja mladí muži vo veku 25 a 26 rokov zo Žiliny, ktorí vykrádali rôzne objekty v okolí mesta Žilina.

Mladíci kradli najskôr v obci Rosina

Ešte začiatkom tohto roka, vo februári, prišiel 26-ročný Andrej a 25-ročný Ján do obce Rosina. Andrej rozbil sklenenú výplň na vozidle Ford Focus a z batožinového priestoru auta odcudzil kufrík s príklepovým AKU skrutkovačom, ktorého súčasťou boli dve batérie. Z auta zobral aj kufrík s príklepovou vŕtačkou a notebook, všetko v hodnote najmenej 800 €.

Veci naložili do motorového vozidla, na ktorom do obce prišli. Poškodením vozidla spôsobili majiteľovi ďalšiu škodu vo výške zhruba 100 €.

Podobnú krádež zopakovali aj v obci Hôrky

Obidvaja mladí muži tiež vo februári v obci Hôrky zastavili pri rodinnom dome, kde preliezli oplotenie a prešli k murovanej garáži. 25-ročný Ján prinesenou planžetou otvoril dvere garáže a zvnútra následne odcudzili vysokotlakový čistič, príklepovú vŕtačku, uhlovú brúsku, priamočiaru pílu a 4 ks pneumatík spolu s ďalšími 4 kusmi diskov.


Všetky odcudzené veci naložili do vozidla, na ktorom sa prepravovali. Majiteľovi spôsobili škodu za asi 1 600 €.

Tretiu krádež spáchali v mestskej časti Žilina - Zádubnie

Začiatkom marca sa dvaja mladíci priviezli do mestskej časti Zádubnie, do blízkosti Detského krízového centra. Preskočili oplotenie a z areálu odcudzili snehovú frézu, ktorá bola uzamknutá visiacim zámkom o konštrukciu schodov. Odcudzenú snehovú frézu opäť naložili do vozidla a z miesta ušli.

Krádežou spôsobili detskému krízovému centru škodu vo výške najmenej 550 €.

„Vyšetrovateľka OR PZ v Žiline obvinila obidvoch mužov zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Obvineným mužom hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Obvinený 26-ročný Andrej je stíhaný na slobode, druhý obvinený, ktorým je 25-ročný Ján, je stíhaný za inú trestnú činnosť väzobne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina