Mesto posilní kamerový systém v širšom centre a na sídliskách, za 30-tisíc eur pribudne 10 kamier


Foto: Mesto posilní kamerový systém v širšom centre a na sídliskách, za 30-tisíc eur pribudne 10 kamier Foto: ilustračné

Na uplynulom Mimoriadnom mestskom zastupiteľstve Mesta Žilina, ktoré sa konalo 5. júna 2017, odhlasovali poslanci niekoľko zmien v rozpočte. Jednou z nich je aj vyčlenenie sumy 30 000 eur z mestských peňazí na V. etapu vybudovania kamerového systému v Žiline. Nové kamery by mali pribudnúť predovšetkým na sídliskách a v širšom okolí centra.

Mestská polícia Žilina má už dnes k dispozícii 68 kusov kamier, prostredníctvom ktorých monitoruje dodržiavanie verejného poriadku a bezpečnosť v našom meste. V piatej etape by mal byť kamerový systém mesta posilnený o 10 kamier. „V rámci piatej etapy sa plánuje 10 kusov nových kamier, pribudnúť by mali prevažne na sídliskách a v širšom okolí centra,“ spresnil komisár Miroslav Karak, veliteľ oddelenia vzdelávania a policajných činností. 

S inštaláciou zariadení by sa mohlo začať v júni, predtým však musí prebehnúť verejné obstarávanie. Predpokladaný dátum, kedy by nové kamery mali začať slúžiť, je v septembri tohto roka. Nateraz nie je potrebné v súvislosti s piatou etapou rozširovať personálne kapacity Mestskej polície v Žiline. 

„V súvislosti s rozšírením kamerového systému nie je zatiaľ potrebné zvýšiť počet pracovníkov, ktorí ho obsluhujú. Tí sa pravidelne striedajú, pričom striedanie zabezpečuje veliteľ slúžiacej zmeny,“ uzavrel Karak


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu