Veľký protikorupčný pochod spojený s petíciou prebehne v Žiline už 12. júna 2017!


Foto: Veľký protikorupčný pochod spojený s petíciou prebehne v Žiline už 12. júna 2017!

Posledné týždne sa celým Slovenskom, od Bratislavy až po Košice, rieši téma korupcie, či už petíciami alebo aj protestmi. Žilina samozrejme nezaostáva, a už v pondelok 12. júna 2017 sa v čase medzi 17:00 - 19:00 hod. v priestoroch Mariánskeho námestia uskutoční Protikorupčný protest. Organizátormi protestu sú študenti.

Protikorupčný protest v Žiline sa zakladá na rovnakej báze ako zvyšné protesty naprieč Slovenskom. Ide o študentskú iniciatívu bez podpory akejkoľvek politickej strany alebo politického jednotlivca, s cieľom ukázať, že ľudia si uvedomujú kritickú situáciu, v ktorej sa momentálne nachádza Slovensko, a neostanú len pri rečiach, ale prejdú k skutkom, lebo skutok sa stal, a my máme teraz šancu ho oplatiť tým naším.

Počas celého podujatia sa budú zbierať aj podpisy na protikorupčnú petíciu, vďaka ktorej po dosiahnutí 100 000 podpisov, bude NRSR povinná prerokovať body ako prešetrenia viacerých korupčných káuz, odvolanie ministra vnútra, p. Róberta Kaliňáka, a iných osôb zapletených do korupcie.

Na námestí vystúpi aj Žilinčanka Zuzana Hlávková, ktorá poukázala na podozrivé tendre

Priamo na námestí vystúpia viaceré osobnosti, ktoré protikorupčný pochod podporili. Svoj príbeh príde porozprávať i Zuzana Hlávková, Ján Košturiak, MUDr. Laho a Rudolf Síkora. Taktiež sa môžeme tešiť na hudobný sprievod skupiny Bluebeat zo Žiliny.

„Zúčastnite sa aj Vy, potrebujeme ukázať tým na najvyšších miestach, že ani my v Žiline netolerujeme korupciu a sila ulice ešte nezanikla, lebo z pohodlia domova zmena nikdy nepríde,“ uvádzajú organizátori.

Na podporu organizácie vznikol tranparentný účet

Na organizáciu pochodu je možné prispieť aj zaslaním peňazí na tranparentný účet, ktorý zriadili organizátori. Výdavky na účte sú presne zadefinované podľa účelu, na ktorý sa vynakladajú.

Odkaz na transparentný účet - https://www.fio.sk/ib2/transparent?a=2201213298

 

Miesto: Mariánske námestie
Dátum: 12.06.2017 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Organizátori protestu