Časť vozovky na Rosinskej ceste opravili, v pláne je aj oprava hlavnej cesty na Rosinkách


Foto: Časť vozovky na Rosinskej ceste opravili, v pláne je aj oprava hlavnej cesty na Rosinkách

V pondelok 5. júna sme informovali o začatí prác na Rosinskej ceste, kde prebiehalo frézovanie asfaltového povrchu vozovky. V úseku medzi novou okružnou križovatkou v Celulózke a odbočkou na sídlisko Vlčince, prebiehala kompletná výmena asfaltového koberca. Práce realizoval Žilinský samosprávny kraj, pričom za necelé 2 dni sa pracovníkom podarilo odstrániť starý a natiahnuť nový asfaltový povrch.

Galéria: 8 fotiek

Cestári aktuálne obnovujú úsek Rosinského kopca na ceste III. triedy. Na rekonštrukciu tejto časti sme vyčlenili 10.580 eur,“ uviedla Lenka Záteková, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja.

Cesta bola po poslednej zime v katastrofálnom stave a obrovské výtlky nútili vodičov jazdiť čiastočne aj v protismere. Výmenu povrchu vozovky preto všetci, ktorí týmto úsekom prechádzajú, s nadšením vítajú.


Podobná situácia je aj v mestskej časti Rosinky, len kúsok od nového kruhového objazdu a vyasfaltovanej cesty. Ako sme už v minulosti informovali, časť vozovky a krajnice sa na ceste III. triedy rozpadávajú. Problémom býva aj zatápanie cesty pri výdatnejších dažďoch, keďže odvodnenie je poškodené a nefunkčné.

Aj tu sa našťastie vodiči dočkajú opravy. Ako ďalej informovala krajská hovorkyňa, v priebehu budúceho týždňa sa plánuje začať s prácami na odvodnení a úprave asfaltovej časti cesty pri obrubníkoch v problematických úsekoch. Najhoršie je na tom časť pri autobusovej zastávke Rosinky.

Na túto opravu a stavebné práce vyčlenil ŽSK približne 40.000 €.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu