Dvaja chlapci sa vozili na štvorkolke a nabúrali do stromu, 15-ročný Tomáš zraneniam žiaľ podľahol


Foto: Dvaja chlapci sa vozili na štvorkolke a nabúrali do stromu, 15-ročný Tomáš zraneniam žiaľ podľahol
Galéria: 4 fotky

Včera okolo 20:00 hod. došlo k nešťastnej nehode v Bytči. Dvaja chlapci vo veku 12 a 15 rokov sa vozili na štvorkolke, pričom mali nabúrať do stromu. Chlapci mali na štvorkolke jazdiť po ovocnom sade. Po náraze zostali obaja zranení, pričom starší, 15-ročný Tomáš, mal vážnejšie zranenia ako jeho kamarát. Na miesto okamžite vyslali záchranárov, ktorí sa mu takmer hodinu snažili pomôcť.

Záchranári oživovali chlapca takmer hodinu. Zranenia, ktoré utrpel, však boli nezlučiteľné so životom,“ uviedol Vladimír Vanko, hovorca skupiny Falck na Slovensku.

Mladý chlapec žiaľ podľahol vážnym zraneniam. Jeho kamaráta previezli s poraneniami do nemocnice na ošetrenie. 

„Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Vo veci prebieha policajné vyšetrovanie,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Na mieste zasahovala aj posádka leteckých záchranárov zo Žiliny   

„Po silnom náraze utrpel vodič závažné poranenia a privolaná posádka rýchlej lekárskej pomoci musela u neho zahájiť resuscitáciu, ktorá žiaľ, nebola úspešná. Lekár leteckých záchranárov si po pristátí v blízkosti miesta nehody prevzal do svojej starostlivosti 12-ročného chlapca, ktorý sa viezol na štvorkolke ako spolujazdec. Po náraze utrpel poranenie hornej končatiny a krčnej chrbtice, bol pri vedomí,“ uvádza sa v správe Leteckej záchrannej služby ATE.

Po ošetrení bol naložený na palubu a vrtuľníkom šetrne transportovaný do Univerzitnej nemocnice v Martine.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu