Zmerajte si sily s paraolympionikom Jiřím Ježkem na Bike Valachy už 18. júna 2017


Foto: Zmerajte si sily s paraolympionikom Jiřím Ježkem na Bike Valachy už 18. júna 2017

Špeciálneho hosťa bude mať závod horských bicyklov BIKE VALACHY, ktorý sa uskutoční v nedeľu 18. júna vo Veľkých Karloviciach.

Na štart sa postaví taktiež šesťnásobný paralympijský víťaz a majster sveta, cyklista Jiří Ježek. Pokiaľ chcete vidieť naživo jedného z najúspešnejších handicapovaných športovcov sveta a zmerať si s ním sily, máte jedinečnú príležitosť! Do Velkých Karlovíc, ktoré ležia len päť kilometrov za českou hranicou, je to zo Žiliny hodinku autom.



Jiří Ježek je vo svete cyklistiky pojmom. V 11-tich rokoch prišiel pri autonehode o časť nohy, ani to ho ale nezastavilo v jeho nadšení pre šport. Od roku 1994 preteká na bicykli, často i so zdravými športovcami, napríklad v roku 2013 mu bol mimoriadne umožnený štart v časovke na Tour de France.

Na svojom konte má okrem iného šesť paralympijských medailí a šesť titulov majstra sveta. Špecializuje sa na cestnú cyklistiku, závody horských bicyklov absolvuje len výnimočne, aj tým je jeho návšteva Velkých Karlovíc mimoriadna.



„Horské bicykle skutočne moc nejazdím, zúčastňujem sa tak dvoch-troch​ akcií za rok. O to viac si svoje štarty v teréne vyberám. Jazdím to hlavne kvôli ľuďom a pohodovej atmosfére, pre potešenie. Beskydy mám veľmi rád, každý rok sem pravidelne jazdím na minisústredenie. Je tu nádherná príroda a skvelé zázemie pre cyklistiku, navyše kvalitný wellness je pre mňa vždycky dôležité kritérium pre výber hotela. Už sa na BIKE VALACHY veľmi teším,“ prehlásil Jiří Ježek, ktorý spojí účasť na preteku s relaxačnou dovolenkou v karlovickom Spa hoteli Lanterna. Okrem toho, že sa zapojí do závodu dospelých, bude taktiež patrónom a štartérom preteku detí.



Štart aj cieľ BIKE VALACHY je pri hoteli Galik. Dospelí pretekári majú na výber dve trasy. Dlhší variant predstavuje 45 km s prevýšením 1 600 m, ľahšia trasa ponúkne 20 km a 700 metrov prevýšenia. Dlhšiu trasu si môžu záujemcovia v nedeľu 11. júna skúšobne prejsť s koučom.

Pre deti budú podľa veku pripravené závody v siedmich kategóriách na rôzne dlhé vzdialenosti. Víťazi si medzi sebou rozdelia finančné odmeny 15 tisíc korún a ďalšie ceny. Registrovať sa môžete na www.valachytour.cz. Pri prihlásení do 5. júna platí zvýhodnené štartovné.



Čo ešte môžete zažiť vo Velkých Karloviciach:
-    Relaxácia vo Wellness Horal s termálnymi bazénmi
-    Rozprávkovú cestu lesom v nedeľu 11. júna pri hoteli Galik a ďalšiu zábavu s deťmi v parku Razulák
-    Modernú krajskú gastronómiu Spa hotela Lanterna
-    Kurzy pečenia valašských frgálov
-    Týždeň kultúry na Valašsku s divadelnými predstaveniami pod šapitó



Velké Karlovice sú skvelým miestom pre prežitie letnej dovolenky, nenechajte si ujsť  zvýhodnené pobyty s ubytovaním detí zadarmo v Rezorte Valachy alebo relaxačnú dovolenku s neobmedzeným wellness, masážmi a ďalšími výhodami v luxusnom Spa hoteli Lanterna.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Veľké Karlovice