Zlodeji s rušičkou opäť úradujú na parkoviskách, auto vám nedovolia zamknúť a vykradnú ho


Foto: Zlodeji s rušičkou opäť úradujú na parkoviskách, auto vám nedovolia zamknúť a vykradnú ho Foto: ilustračné

Koncom roka 2016 sme upozorňovali na zvýšený počet prípadov v Žiline, kedy vodičom nešli zamknúť autá. Zvláštny problém spozorovalo viacero ľudí naraz, najčastejšie na parkoviskách nákupných centier a predajní ako Kaufland, Atrium Dubeň či TESCO. Nešlo o prvý a žiaľ, ani posledný prípad. V našom meste totiž úradujú neznámi páchatelia, ktorí za pomoci rušičky znemožňujú zamknutie auta diaľkovým kľúčom.

Vďaka rušeniu signálu diaľkového ovládania, sa väčšina nových, ale aj starších áut, nedokáže uzamknúť a zlodeji tak získavajú jednoduchú príležitosť, ako z nich ukradnúť cenné veci. A to všetko bez toho, aby vyzerali podozrivo. Ten, kto si neskontroluje svoje vozidlo a odíde, môže zostať po návrate nepríjemne prekvapený.

Zlodej sa môže tváriť ako majiteľ auta, vyberie si z neho veci a odíde. U okoloidúcich ľudí tak nevzbudí žiadne podozrenie, že ide o krádež.

Takmer vždy rovnaký scenár

V prípadoch, ktoré doteraz evidujeme, sa po stlačení diaľkového ovládania auto nezamklo a niektorým zostala len blikať kontrolka na ovládači. Problém nastal len v určitom mieste parkoviska, inde nie. Vždy si preto dobre skontrolujte svoje auto pri odchode, zvlášť ak v ňom máte cenné veci. Najlepšie je však nenechávať si, ani na zadných sedadlách či v kufri, žiadne cennosti a doklady.


V Žiline úradujú aj vykrádači áut, ktorí počas nočných hodín rozbíjajú okná a odnášajú si veci ponechané  vo vnútri.

„Vždy okolo obeda parkujem zhruba na rovnakom mieste, pri lekárni, a nikde inde nemám problém auto zamknúť. Ale na tomto mieste mi za posledné dni auto nereaguje. Toto sa mi nestalo nikde inde a baterku v kľúči mám novú len krátko,“ opisuje svoju skúsenosť Filip.

Páchatelia by sa mali podľa doterajších informácií pohybovať na vozidlách, ktoré majú zahraničné evidenčné čísla a najmä tmavé všetky, teda aj predné sklá. Upozornite svojich známych a ak budete mať podobnú skúsenosť, ako naši čitatelia, neváhajte kontaktovať políciu na čísle 158.

Navyše, ak si všimnete podozrivé vozidlo, ktoré zodpovedá opisu uvedenému vyššie, neurobíte nič zlé, ak túto informáciu poskytnete aj policajtom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu