Slávnostný sprievod mestom otvoril XXIII. ročník Staromestských slávností


Foto: Slávnostný sprievod mestom otvoril XXIII. ročník Staromestských slávností
Galéria: 26 fotiek

Dnešným slávnostným sprievodom začal 23. ročník Staromestských slávností v Žiline, počas ktorého nás čaká množstvo kultúrnych zážitkov a udalostí. Slávnosti už tradične otvoril primátor Igor Choma, ktorá tento rok odovzdal kľúče od mesta futbalistom MŠK Žilina a nastávajúcim majstrom Slovenska.

Hlavným organizátorom podujatia je mesto Žilina, ktoré v spolupráci s agentúrou Topfest a za podpory Nadácie Kia Motors Slovakia pripravilo bohatý program, v ktorom sa predstavia folklórne súbory, dychová hudba, zaznie jazz i balkánske rytmy.

Galéria: 26 fotiek

Svoju činnosť predstavia obyvateľom mesta aj materské školy, základné umelecké školy, centrum voľného času a senior kluby. Nebudú chýbať tradičné trhy ľudovo-umeleckých remesiel.

Program prebieha tradične na dvoch námestiach, pripravené sú mimoriadne spoje


Počas dnešného otváracieho dňa prebieha program tradične na dvoch najväčších námestiach v Žiline. Na Mariánskom námestí sa predstaví Dychová hudba Fatranka, Big Band Žilinského Konzervatória, ŠKO Žilina, Vojenská hudba Banská Bystrica, PETER A LUCIA (Ursíny, Nvotová, Talent Transport), Peter Lipa band.

Ďalšia časť programu bude prebiehať na Námestí Andreja Hlinku, kde sa Žilinčanom predstavia mažoretky Diana a hudobné skupiny Aces, Smola a Hrušky, Arzén, Hex, Xindl X a večer ukončí Inekafe.

V rámci Staromestských slávností budú prebiehať rôzne sprievodné podujatia, napr. Rozprávkový deň detí. Návštevníci sa môžu pristaviť aj pri stánkoch s občerstvením, dobrotami a rôznymi suvenírmi pre malých aj veľkých.

Zároveň môžu občania počas Staromestských slávností využiť mimoriadne dopravné spojenia MHD, ktoré budú premávať po 23.00 hod. a takisto mimoriadne spoje pre cestujúcich pripravila aj SAD Žilina. Autobusy budú premávať 25. a 26. mája o 24.00 hod.

Partnermi poduajtia sú Pivo Frambor, pivovar ČERNÁ HORA, Mestské divadlo Žilina, Zbor Žilincov, Centrum voľného času Žilina, spoločnosť SEVAK, a.s., Reming Consult, Microcomp, Ag Foil, Ferona a ďalší.








Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina