Začali ústne maturitné skúšky, v Žilinskom kraji ich skladá viac ako 6 tisíc študentov


Foto: Začali ústne maturitné skúšky, v Žilinskom kraji ich skladá viac ako 6 tisíc študentov Foto: ilustračné - gymgir.edupage.org

V školskom roku 2016/17 sa maturuje na 87 stredných školách Žilinského kraja. Presný počet maturantov zatiaľ nie je známy, keďze časť študentov neprešla externou časťou maturitnej skúšky, prípadne neukončila príslušný ročník. Okresný úrad v Žiline tak disponuje len číslom prihlásených žiakov, tých bolo v Žilinskom kraji takmer 6 a pol tisíc.

„Počet maturantov na ústnej forme internej časti maturitnej skúšky bude známy až po spracovaní správ o priebehu a celkovej úrovni maturitnej skúšky. Na maturitnú skúšku bolo prihlásených 6469 žiakov,“ spresnila Janka Eldesová z odboru školstva na Okresnom úrade v Žiline.

Celkový počet maturantov v Žilinskom kraji sa dozvieme až po 9. júni, kedy po skončení obdobia ústnej maturitnej skúšky pošlú školy presné počty žiakov, ktorí skladali skúšku dospelosti.

V Žilinskom okrese maturuje takmer 2000 žiakov na 27 školách


Ústnej formy maturitnej skúšky sa môže zúčastniť len žiak, ktorý úspešne ukončil príslušný ročník štúdia a vykonal externú časť maturitnej skúšky, písomnú formu internej časti maturitnej skúšky. V prípade žiakov stredných odborných škôl aj praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky.

„Prax je taká, že nie všetci žiaci splnia uvedené podmienky, a potom sa ich ústna časť maturitnej skúšky koná po splnení hore uvedeného, najbližšie v septembri nasledujúceho školského roka,“ uviedla Janka Eldesová.

Len v samotnom okrese Žilina maturuje tento rok takmer dvetisíc študentov, maturita prebieha na 27 stredných školách. „V školskom roku 2016/2017 sa maturuje na 27 školách okresu Žilina s počtom 1987 prihlásených žiakov,“ uzavrela Eldesová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu