Nehodu na sídlisku Vlčince spôsobil 19-ročný mladík bez vodičáku, navyše nafúkal 1,96 promile


Foto: Nehodu na sídlisku Vlčince spôsobil 19-ročný mladík bez vodičáku, navyše nafúkal 1,96 promile
Galéria: 3 fotky
Foto: KRPZ Žilina

V nedeľu 21. mája sme informovali o dopravnej nehode na sídlisku Vlčince, pri ktorej museli zasahovať až tri hliadky štátnej polície a jedna hliadka mestskej polície. Na ulici Bulharská totiž nabúral s autom 19-ročný mladík zo Žiliny. 

Mladík bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky

„Obvinený muž mal v nedeľu 21. mája podvečer viesť osobné motorové vozidlo Škoda Octavia po ulici Bulharská na sídlisku Vlčince. Z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do zaparkovaného motorového vozidla Ford C-max. Z miesta dopravnej nehody mal odísť bez splnenia si povinnosti účastníka dopravnej nehody,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Mladík sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,94 mg/l čo predstavuje 1,96 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajnú stanicu. Počas vyšetrovania navyše zistili, že obvinený nie je dokonca držiteľom vodičského oprávnenia.


Pri riešení situácie asistovali aj mestskí policajti

„Hliadka asistovala štátnej polícii, ktorá mala celú vec v riešení. Mestskí policajti boli počas dokumentácie nehody prítomní v prípade pomoci,“ uviedol Peter Mišejka, zástupca náčelníka MP Žilina.

Podľa našich informácií malo dôjsť po nehode ku konfliktu medzi vinníkom a majiteľom poškodeného auta. Opitému mladíkovi dokonca prišli na pomoc ďalšie osoby na inom vozidle. Tí spoločne napádali poškodeného, do príchodu hliadok polície sa však z miesta vytratili.

„Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal Radko Moravčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina