Deň detí v Auparku Žilina a "Prázdny obchod" - prispejte nepotrebnými vecami pre iné deti


Foto: Deň detí v Auparku Žilina a "Prázdny obchod" - prispejte nepotrebnými vecami pre iné deti

Deň detí v Auparku Žilina už tradične prináša pestrý program pre deti a rodiny. Organizátori sa ho tento rok rozhodli poňať ho trochu inak a urobiť spoločne niečo pre tých, ktorí nemali v živote šťastie na svojej strane.

Prichádza koncept „Prázdneho obchodu“, charitatívneho darcovstva, ktorý nepredáva, ale pomáha a poteší tých, ktorí dávajú i tých, ktorí prijímajú. Spoločne tak premeníme Aupark na SMILEPARK.

Myšlienka Prázdneho obchodu (A Loja Vazia) vznikla v Brazílii a jej tvorcami sú nákupné centrá VillaLobos a BR Malls v spolupráci s agentúrou Loducca. Z Brazílie sa Prázdny obchod rozšíril do celého sveta.  Pripojili sa k nemu mnohé nákupné centrá, ktoré chcú popri uspokojovaní potrieb svojich zákazníkov rozvíjať aj spoločenskú zodpovednosť.

Aj v Auparku Žilina budú môcť už čoskoro prispieť návštevníci svojim nepotrebným, ale zachovalým šatstvom, knihami či športovými potrebami do Prázdneho obchodu. Bude otvorený od 1. do 4. júna v centrálnej zóne od 10,00 do 19,00. Všetky darované veci predavačky naaranžujú po vzore módneho butiku. Vždy v noci sa obchod vyprázdni a jeho poličky sa opäť zaplnia počas nasledujúceho dňa.  


Vyzbierané veci poputujú medzi viacero neziskových organizácií v okolí Žiliny, ktoré pomáhajú tam, kde to najviac treba.

Úsmevy a dobrú náladu počas víkendu (3.-4. júna) vyčarí aj obľúbená cukrová vata, tvorivé dielne a facepainting. Krstnou mamou celého projetku je Danka Barteková.


Miesto: Aupark Žilina
Dátum: 01.06.2017 - 09:00    04.06.2017 - 21:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu