Smrteľný úraz pri zatepľovaní gymnázia: Muž ktorý mal pracovať načierno spadol z lešenia


Foto: Smrteľný úraz pri zatepľovaní gymnázia: Muž ktorý mal pracovať načierno spadol z lešenia

V meste Rajec došlo minulý týždeň k smrteľnému pracovnému úrazu. 40-ročný robotník z Kysúc spadol pri zatepľovaní budovy gymnázia z lešenia, pričom sa mu pád stal bohužiaľ osudným. Prípadom sa hneď začal zaoberať inšpektorát práce, navyše existuje podozrenie, že muž pracoval na stavbe nelegálne.

Inšpektorát práce v Žiline vedie v tejto veci vyšetrovanie, pričom sa snaží zistiť príčiny pádu robotníka, ktorý mal padať z výšky tretieho poschodia. Muž nebol podľa informácií hlavného inšpektora práce ani úrazovo poistený.

Svedkovia nehody uviedli, že krátko po tragickom nešťastí nasadli ďalší robotníci do vozidla a z miesta hneď odišli. V tom čase sa tam ešte nenachádzala ani polícia. Na základe tvrdení svedkov existuje podozrenie, že aj ďalší robotníci na stavbe pracovali načierno. Živnostníkovi, ktorý by si takýmto spôsobom najímal ľudí na prácu, hrozí pokuta až do výšky 100 tisíc eur.

„Poverený príslušník policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Ako ďalej doplnila, okolnosti tejto tragédie sú naďalej predmetom policajného vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu