Mesto Žilina postupne opravuje výtlky, na ročnú údržbu ciest vyčlenilo 1,5 milióna eur


Foto: Mesto Žilina postupne opravuje výtlky, na ročnú údržbu ciest vyčlenilo 1,5 milióna eur Foto: TS Mesto Žilina

Vzhľadom na dlhotrvajúce mínusové teploty počas tohto ročnej zimy sa vytvorilo na komunikáciách v Žiline veľké množstvo výtlkov. Klimatické podmienky však dovolili až v posledných dňoch naplno rozbehnúť opravu miestnych komunikácií.

V rámci rozpočtu sa vykonáva kompletná letná i zimná údržba a pre rok 2017 bolo vyčlenených 1 500 000 eur. V prvom rade sa začali opravovať poruchy z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky na komunikáciách, kde je zvýšená frekvencia výskytu mestskej hromadnej dopravy. Následne sa pokračuje s opravami na ostatných komunikáciách. V priebehu mesiaca máj sa začnú opravovať komunikácie i v jednotlivých mestských častiach.

Bežná údržba cestných komunikácií prebieha až do začiatku ďalšej zimnej údržby, čo je približne do 1. novembra. Práce môžu ovplyvniť len zlé poveternostné podmienky. V súčasnej dobe sa opravujú komunikácie v meste, vzhľadom na veľký počet porúch vozovky. Vodičov preto prosíme o zvýšenú pozornosť, keďže práce prebiehajú na frekventovaných cestách.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina