Športovú halu na Rosinskej ceste oficiálne otvorili, poskytuje priestor pre 13 športov


Foto: Športovú halu na Rosinskej ceste oficiálne otvorili, poskytuje priestor pre 13 športov Foto: TS ŽSK

Zmodernizovaná Športová hala na Rosinskej ceste bola vo štvrtok 4. mája 2017 oficiálne otvorená za účasti žilinského župana Juraja Blanára a primátora mesta Žilina Igora Chomu. Priestory haly zrekonštruovala župa za 704-tisíc eur. Žilina sa tak konečne dočkala športovej haly, keďže ako krajské mesto dlhodobo nemala halu s priestorom pre väčšie obecenstvo.

Halu otvorili futbalisti, kedy si sily zmerali majstri z MŠK Žilina a výber do 19 rokov. Športovú halu župa kompletne zateplila, vymenila okná, dvere, omietky i hygienické zariadenia na prízemí aj poschodí. Hala má tiež novú vzduchotechniku a podlahy.

„Športovci si obnovu pochvaľovali, no najmä špeciálne odpruženú palubovku či zrekonštruované šatne. Je to úplne nový priestor, ktorý im ponúka skvelé podmienky na tréningy a súťaže. Termíny tu už majú zarezervované aj majstrovstvá v rôznych športoch, verím preto, že hala bude využívaná na maximum,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Hala bude slúžiť aj vedľajšiemu športovému gymnáziu, jeho budovu tiež zrekonštruujú


Zrekonštruovaný priestor budú doobeda využívať predovšetkým študenti Spojenej školy na Rosinskej, ktorej súčasťou je športové gymnázium. Žiaci tu budú pravidelne trénovať a kondične sa pripravovať. „Našimi absolventmi je mnoho významných slovenských športovcov, preto nám záleží, aby sme aj naďalej pripravovali deti na najvyššej úrovni. V hale sa dá trénovať 13 športov a otvorená je tiež pre športové kluby a verejnosť,“ uviedla riaditeľka školy Mária Wienerová.

Spojená škola na Rosinskej je v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, vonkajšiu časť areálu vylepšili tromi ihriskami a tartanovou bežeckou dráhou. Rekonštrukcie sa dočká aj samotná budova školy.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK