Križovatka na Košickej ulici sa dočkala rekonštrukcie


Foto: Križovatka na Košickej ulici sa dočkala rekonštrukcie

Primátor mesta Žilina informoval v stredu 27.augusta 2014 na tlačovej konferencii o začatí prác na križovatke na ulici Košická. Počas silnejších dažďov a búrok svetelná signalizácia prestáva fungovať. Výpadky však bývajú aj čisto náhodné a niekedy nesúvisia s počasím.

Križovatka je pre niektorých vodičov nočnou morou a radšej sa jej vyhýbajú. Na mieste sa len v tomto roku stalo viac ako desať dopravných nehôd. Väčšina z nich súvisela s výpadkom svetelnej signalizácie. V iných prípadoch šlo o prejazd na červenú.

Znovu nefunkčné semafory na Košickej
Križovatka na Košickej - utorkové nehody

Prečo sa doteraz križovatku nepodarilo kompletne zrekonštruovať? Práce brzdil majetkovoprávny problém. Semafory, teda svetelná signalizácia v križovatke patrí mestu Žilina, no samotná križovatka a teda pozemky pod ňou vlastní Slovenská správa ciest - štát.

Po spoločnom rokovaní však všetci kompetentní dospeli k záveru. Križovatka sa bude rekonštruovať. Odovzdanie staveniska prebehlo 21.8.2014 a práce naplno začali. V okolí križovatky je možné vidieť ako prebiehajú výkopové práce.

Súčasťou rekonštrukcie bude kompletne nová svetelná signalizácia vrátane nových káblových vedení. Bude sa však aj frézovať cesta, čo môže spôsobiť malé dopravné obmedzenia.

Rekonštrukcia križovatky by mala byť ukončená najneskôr v priebehu októbra 2014.

Zhotoviteľom je spoločnosť ALAM, s.r.o. z Bratislavy, ktorá vyhrala verejné obstarávanie s najlepšou ponukou. Celkové náklady na rekonštrukciou predstavujú 256 141 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu