Nehode v Trnovom predchádzala policajná naháňačka, 48-ročný vodič nafúkal takmer 1 promile


Foto: Nehode v Trnovom predchádzala policajná naháňačka, 48-ročný vodič nafúkal takmer 1 promile

Včera vo večerných hodinách sme informovali o dopravnej nehode, ktorá sa stala v mestskej časti Žilina - Trnové. Vodič po prejazde ľavotočivou zákrutou nabúral do betónového stĺpika a následne do oplotenia rodinného domu. Auto sa po náraze prevrátilo a zostalo zachytené na zábradlí nad miestnym potokom. Pri nehode museli zasahovať všetky záchranné zložky.


Nehode predchádzala policajná naháňačka

„Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina - východ počas výkonu služby v Žiline spozorovali na sídlisku Vlčince motorové vozidlo, ktorého vodič porušil dopravné značenie zákaz odbočovania vľavo. Z uvedeného dôvodu policajti začali vozidlo predpísaným spôsobom zastavovať aj za použitia zvláštnych výstražných znamení,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Šofér podľa slov hovorcu nereagoval na výzvu polície, zrýchlil a pokračoval v jazde smerom na Trnové, kde došlo k dopravnej nehode. 48-ročný vodič sa po udalosti podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,45 mg/l (0,94 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Pri dopravnej nehode utrpel predbežne ľahké zranenia.

„Policajti na mieste vodičovi zadržali vodičský preukaz. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania,“ dodal Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu