Župa pripravila tento rok novú trasu cyklobusu, smeruje do Turčianskych Teplíc


Foto: Župa pripravila tento rok novú trasu cyklobusu, smeruje do Turčianskych Teplíc Foto: TS ŽSK

Počas letných mesiacov bude aj počas tohto roka, vďaka spolupráci Žilinského samosprávneho kraja a SAD Žilina, možné cestovať cyklobusmi do populárnych cykloturistických destinácií. Okrem minuloročných trás do Bystrickej a Terchovskej doliny prichádza župa s novou, v poradí treťou trasou. Jej cieľová stanica bude v Turčianskych tepliciach, cyklisti si tak budú môcť pozrieť krásy, ktoré ponúka Turiec.

Cyklobusy sa od klasických diaľkových spojov líšia tým, že majú špeciálny nosič bicyklov, vďaka čomu je cestovanie omnoho pohodlnejšie. Ich trasy navyše ponúkajú niekoľko zastávok, v ktorých je možné začať cyklovýlety. Zvolené destinácie ponúkajú ako náročné trasy, tak aj rekreačné cesty pre začínajúcich cyklistov.

Turiec ponúka 415 kilometrov cyklotrás, počas leta aj piatkové spoje


V novej destinácii Turiec sa nachádzda 415 kilometrov značených a udržiavaných cykloturistických trás, športovcov čakajú krásne výhľady a cesty pomedzi doliny. Na trasách nechýbajú hrady, rozhľadne, kaštiele či vodné zdroje. Sezóna začína cyklobusom 11. júna, premávať budú počas každého víkendu. Koniec sezóny je naplánovaný na 1. októbra 2017.



V období počas prázdnin budú víkendové spoje doplnené o piatky, presnejšie v dátumoch od 7. júla do 25. augusta. „Kapacita cyklovozíka je 24 bicyklov, cyklonosiča šesť, preto budú môcť záujemcovia aj tento rok využiť možnosť zakúpenia miesteniek,“ uviedol riaditeľ odboru dopravy ŽSK Ivan Mokrý. Cena autobusového lístka je pre cyklistov rovnaká, za bicykel si priplatia 50 centov.

Miestenky je možné zakúpiť si prostredníctvom predpredajného systému AMSBus alebo osobne v klientskych centrách SAD Žilina v OC Mirage v Žiline, na autobusovej stanici v Žiline, Martine a Čadci, prípadne u všetkých predajcov cestovných lístkov a miesteniek AMSBus.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK