Už 4. mája otvoria zrekonštruovanú športovú halu na Rosinskej ceste, divákov čaká skvelý program


Foto: Už 4. mája otvoria zrekonštruovanú športovú halu na Rosinskej ceste, divákov čaká skvelý program

Žilinský samosprávny kraj otvorí už vo štvrtok 4. mája o 16:00 zrekonštruovanú športovú halu pri Spojenej škole (SŠ) na Rosinskej ceste. Vynovená hala sa stane športovým srdcom Žiliny, keďže ako jediná svojho typu v krajskom meste spĺňa parametre na organizáciu najvyšších športových súťaží a turnajov. Jej vlastníkom je VÚC Žilina, ktorá do modernizácie investovala 800-tisíc eur.

V hale vymenili starú podlahu za novú špeciálne odpruženú palubovku, obnovili šatne, vstupné dvere a okná i hygienické zariadenia. Športovci tak budú mať odteraz kvalitné podmienky pre trénovanie aj profesionálne zápasy.

Na otvorení sa predstavia rôzni športovci, divákov čakajú ukážky aktivít basketbalistov, atlétov, džudistov, gymnastiek alebo florbalistov. Prídu aj aktuálni futbaloví majstri Slovenska z MŠK Žilina, ktorí si zahrajú exhibičný zápas s mladými reprezentantmi, žiakmi Spojenej školy. Pre návštevníkov je pripravená aj autogramiádu futbalistov.


Podľa slov riaditeľky školy Márie Wienerovej budú priestory po otvorení využívať najmä študenti, ale aj športové kluby a verejnosť. „Súčasťou školy je tiež športové gymnázium. Žiaci preto musia absolvovať pravidelné tréningy i kondičnú prípravu a vďaka modernizácii hala naplní všetky ich špecifické potreby a očakávania. Trénovať sa tu bude dať 13 športov, a to basketbal, volejbal, futbal, futsal, florbal, stolný tenis, gymnastika, tenis, hádzaná, vybíjaná, nohejbal a rovnako netradičné športy, ako je ringet či frisbee,“ zdôraznila Wienerová.

Významnými absolventmi školy sú mnohé športové talenty Slovenska, ako napríklad bratia Saganovci, hokejista Peter Cehlárik, futbalisti Peter Pekarík i súčasný kapitán MŠK Žilina Michal Škvarka. „Aktuálne sú našimi žiakmi aj nádejný talent, cyklista Matúš Štoček a Alexander Valuch, majster Európy v stolnom tenise,“ doplnila riaditeľka SŠ.


Miesto: SŠ Rosinská cesta
Dátum: 04.05.2017 - 16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu