Policajti odhalili v 16-tom týždni 28 opitých vodičov, muž z Čadce nafúkal 2 promile


Foto: Policajti odhalili v 16-tom týždni 28 opitých vodičov, muž z Čadce nafúkal 2 promile

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 29-ročný muž z okresu Čadca. Obvinený v nedeľu 23. apríla v skorých ranných hodinách viedol osobné motorové vozidlo Kia Rio po ceste druhej triedy v obci Kotešová, okres Bytča. Následne bol hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Bytča zastavený. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,98 mg/l (2,04 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz

„Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok,“ uviedol k prípadu policajný hovorca Radko Moravčík.

Policajti odhalili 28 vodičov pod vplyvom alkoholu 

V uplynulom týždni (16. týždeň v roku 2017) policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili celkom 28 vodičov motorových vozidiel, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu.


  • 17 vodičov s výsledkom nad 1 promile
  • 11 vodičov s výsledkom pod 1 promile
  • 2 vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške na alkohol

„Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 30 vodičov nemotorových vozidiel,“ dodal policajný hovorca Radko Moravčík.

Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

„Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,“ uzatvára policajný hovorca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu