ŽSR vykonávajú údržbu regionálnej trate zo Žiliny do Rajca, počas týždňa sú výluky


Foto: ŽSR vykonávajú údržbu regionálnej trate zo Žiliny do Rajca, počas týždňa sú výluky Foto: ilustračné - vlaky.net

Počas dnešného a zajtrajšieho dňa bude z dôvodu plánovanej údržby na dvoch úsekoch železničnej trate medzi Žilinou a Rajcom realizovaná výluka. V jej dôsledku budú vybrané vlaky osobnej dopravy nahradené autobusmi. „Od 24. do 25. apríla, v čase od 9.00 hod. do 15.00 hod. odstránia v úseku Lietavská Lúčka - Rajec skryté chyby v traťovej koľaji zistené defektoskopickým meraním, aby zabezpečili normovaný stav a prevádzkovú spôsobilosť železničnej trate. Počas výlukovej činnosti vykonajú výmenu koľajnicových pásov v celkovej dĺžke 40 metrov a zrealizujú 20 zvarov koľajníc,“ informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Súčasne s tým vykonajú pracovníci výmenu poškodených podvalov spojenú so strojným podbitím na 1. staničnej koľaji v železničnej stanici Lietavská Lúčka. Zároveň sú naplánované výluky aj na štvrtok a piatok. „Denné výluky, ktoré ŽSR naplánovali ma 27. a 28. apríla v čase od 7.20 hod. do 13.20 hod., sú zamerané na výmenu koľajníc v celkovej dĺžke 40 metrov s vykonaním 12 zvarov v traťovom úseku medzi Žilinou a Bytčicou. Uvedené činnosti vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami v spolupráci s dodávateľskou firmou, ktorá  vykoná zváračské práce,“ dodala Pavliková.

Keďže železničná trať medzi Žilinou a Rajcom je jednokoľajná, počas denných výluk budú vlaky osobnej dopravy odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou. Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra - 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu