Deň otvorených dverí aj v DPMŽ Žilina!


Foto: Deň otvorených dverí aj v DPMŽ Žilina!

Žilina 26. 8. 2014 – Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o. (DPMŽ) si v tomto roku pripomína 20. výročie spustenia trolejbusovej prevádzky, ktorá tvorí nosnú časť mestskej hromadnej dopravy v Žiline. Pri tejto príležitosti pozýva Mesto Žilina Žilinčanov, návštevníkov mesta a všetkých nadšencov verejnej dopravy na Deň otvorených dverí v DPMŽ, ktorý sa uskutoční v sobotu 13. septembra v čase od 13.00 do 17.00 hod. v priestoroch trolejbusového depa na Kvačalovej ulici 2 v Žiline.

Dopravný podnik mesta Žiliny sa zároveň pripája ku kampaniam Európskeho týždňa mobility, ktoré sa konajú v dňoch od 16. až 22. septembra a k Európskemu dňu trolejbusov, ktorý pripadá na 20. september. Po celý čas trvania programu budú zamestnanci DPMŽ pripravení odpovedať na otázky ohľadom prevádzky mestskej hromadnej dopravy v Žiline. Návštevníci si tiež budú môcť pozrieť všetky druhy vozidiel, priestory pre ich kontrolu a údržbu, či vyskúšať sedadlo vodiča.

Sprievodné akcie Dňa otvorených dverí v DPMŽ

• Prejazd autobusu s cestujúcimi cez umyváreň vozidiel.
• Simulátor nárazu a prevrátenia vozidla, kde si môže každý overiť účinnosť používania bezpečnostných pásov a nutnosť ich používania. K dispozícii budú aj okuliare simulujúce stav opitosti, tzv. “Drunk glasses” – vnímanie účastníka cestnej premávky po užití alkoholu.
Táto sprievodná akcia bude vedená pod záštitou Oddelenia bezpečnosti cestnej prevádzky (BECEP) Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky. Simulátory poskytnú spoločnosti Autoklub Slovakia Asistance, s. r. o. a Driving Academy, s. r. o.
• Príslušníci Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ponúknu odborný výklad a ukážku prvej pomoci na figuríne.
• Dopravní policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru Slovenskej republiky v Žiline budú mať k dispozícii infostánok so zameraním na dopravno-preventívne aktivity.
• Vedomostný kvíz zameraný na prevádzku DPMŽ a bezpečnosť cestnej premávky s možnosťou súťaže o voľné cestovné lístky a propagačné predmety DPMŽ.
• Pre deti bude pripravený program pod vedením animátorov z CVČ Žilina, nafukovací hrad a šmykľavka.

Počas Dňa otvorených dverí v DPMŽ sa môžu návštevníci i Žilinčania prepraviť zadarmo kyvadlovou dopravou podľa cestovného poriadku na trase:
Kvačalova, DPMŽ – Polícia – Veľká okružná, AUPARK – Štefánikovo námestie – Železničná stanica – Hurbanova – Polícia – Kvačalova, DPMŽ.

Podrobný program Dňa otvorených dverí v DPMŽ nájdete na: www.dpmz.sk.

zdroj: TS Mesto Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu