Žilinská univerzita v Žiline pokračuje v špeciálnej tradícii kulinárskych menu aj tento rok, vďaka čomu už v stredu 26. apríla 2017 budú môcť študenti a zamestnanci ochutnať gastronomické prekvapenie. Na jeho príprave sa bude podieľať Marek Madzik, ktorý má dlhoročnú kuchársku prax zo zahraničia.
Špeciálne menu tento rok pripraví Marek Madzik, dlhoročný šéfkuchár spoločnosti Bidfood Slovakia. Po úspešnom ukončení štúdia v rodnom Prešove získal mnohé gastronomické zručnosti a vedomosti v zahraničí, vo svojej profesii sa zdokonaľoval v Nemecku, Švédsku aj Taliansku
Podávať sa bude grilovaná morská šťuka kanadská, servírovaná so smotanovo – pistáciovými orecchiette, pomodori secchi s parmezánom. „Táto akcia sa u nás koná pravidelne v spolupráci s našimi dodávateľmi a snažíme sa tým spestriť stravníkom bežný stravovací deň novou tvárou šéfkuchára. Našim zamestnancom sa týmto vždy naskytne možnosť vidieť iné postupy pri vytváraní rôznych kulinárskych tajomstiev,“ priblížil riaditeľ Stravovacieho zariadenia UNIZA Aleš Cetkovský.
Prípravu obedového menu pre študentov a zamestnancov Žilinskej univerzity si už v minulosti úspešne vyskúšali známi kuchári Radek Šubrt a Vojtech Artz.