Lanový park PRELES v žilinskom Lesoparku otvorí už čoskoro, novinkou je 60-metrová lanovka


Foto: Lanový park PRELES v žilinskom Lesoparku otvorí už čoskoro, novinkou je 60-metrová lanovka Foto: Lanový park PRELES

Návštevníci žilinského Lesoparku Chrasť majú od roku 2009 možnosť využívať aj adrenalínové atrakcie v lanovom parku PRELES. Počas sezóny sú k dispozícii tri adrenalínové okruhy, občianske združenie, ktoré sa o park stará, pripravilo na novú sezónu novinku. Tou je 60-metrová lanovka.

Ak návštevníkom dopraje počasie, zviezť by sa na nej mohli už počas nastávajúceho víkendu. „Už počas víkendu 22.-23.4. bude v prípade priaznivého počasia otvorený Lanový park Preles v Žiline. A okrem troch adrenalínových okruhov sa na vás teší aj úplne nová 60-metrová lanovka,“ uvádza OZ na svojej fanpage.



Na novej lanovke sa budú môcť pravdepodobne zviezť všetci od šiestich rokov vyššie, odporúčaný vek by mal začínať na vyššej hranici. V tomto momente ešte nie je celkom jasné, koľko to bude. „Vekový limit platí ako v celom lanovom parku, to znamená od 6 rokov. Odporúčaný vek však bude pravdepodobne vyšší, ešte si to musíme otestovať,“ uviedol Vladimír Randa z OZ Preles.

Aj otázka vstupného je zatiaľ v riešení, adrenalínová jazda by mala byť spoplatená príplatkom k základnému vstupnému. „Cena bude niekde na úrovni 2€ k základnému vstupnému,“ spresnil Randa.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Lanový park PRELES