Tretej etapy čistenia Vodného diela sa zúčastnilo viac ako 100 dobrovoľníkov


Foto: Tretej etapy čistenia Vodného diela sa zúčastnilo viac ako 100 dobrovoľníkov
Galéria: 7 fotiek

Občianske združenie GO SPACE úspešne pokračuje so svojim projektom Eko Friendly, v rámci ktorého sa aktivisti rozhodli vyčistiť naše mesto od odpadkov. Členovia občianskeho združenia po tretej etape čistenia Vodného diela uviedli, že idú pritvrdiť a chcú šíriť pozitívnu zmenu aj mimo nášho mesta.

Tretia etapa s fantastickou účasťou

Tretia etapa čistenia VD Žilina sa konala v sobotu 8. apríla 2017 a zúčastnilo sa viac ako 100 ľudí - dobrovoľníkov, ktorí chcú prispieť k tomu, aby bolo naše mesto čistejšie. Aktivitu podporili občianske združenia, školy, športové kluby ale aj samotné mesto Žilina.

„Chceme sa všetkým poďakovať, že prišli. Vidíme sa opäť 22.4. na ďalšej akcií, o ktorej budeme informovať v priebehu budúceho týždňa. Týmto sa chceme pripomenúť, že sme odštartovali boj proti igelitu v rámci Slovenska a budeme túto myšlienku šíriť ďalej. Chceme iniciovať úplný zákaz igelitu,“ uvádza Karol Haas, jeden z iniciátorov projektu.


Aktivistom sa nielen úspešne darí mobilizovať ľudí a zapájať ich do čistenia mesta od odpadkov, ale ich činnosť má aj výchovný charakter a je pozitívne vnímaná medzi obyvateľmi mesta.

„Ďakujeme ešte raz všetkým partnerom, športovým klubom, školám a podporovateľom nášho projektu. Taktiež ďakujeme aj pani poslankyni Ivete Martinkovej a viceprimátorovi Patrikovi Gromovi,“ dodáva na záver Karol Haas.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu