Popri okružnej križovatke v Celulózke dobudujú chýbajúci chodník


Foto: Popri okružnej križovatke v Celulózke dobudujú chýbajúci chodník
Galéria: 5 fotiek

Projektu prestavby križovatky na kruhový objazd v Celulózke sa potešilo množstvo ľudí. Na mieste totiž pribudli nové chodníky, priechody pre chodcov a verejné osvetlenie. Na čo sa však akosi zabudlo, boli chodci. Tí sa najčastejšie presúvajú medzi sídliskom Vlčince a Vodným dielom, no počas pracovných dní je väčší pohyb práve z Rosinskej cesty na ulicu Pri celulózke a naopak. Presne v tomto smere chýbalo zhruba 50 metrov chodníka, ktorý by tieto ulice prepojil a viedol by okolo okružnej križovatky.

Chodník viedol len na Vodné dielo

Ľudia tak začali chodiť po hline a vyšliapali si vlastnú cestičku. V daždivom počasí ale prinášal prechod po tejto trase aj problémy so špinavými topánkami. Mnohí preto začali žiadať dobudovanie chýbajúceho chodníka. Požiadavku vyslovili aj obyvatelia mestskej časti Trnové, ktorí ju predniesli na pravidelnom stretnutí poslancov s občanmi ešte začiatkom tohto roka. V tom čase informovali poslanci Jozef Juriš a Anton Trnovec, že dostavba chodníka je už v príprave, čomu sa ľudia veľmi potešili.



Chodci museli chodiť po blate, alebo po ceste

„Nebolo to vôbec domyslené. Neviem, kto to projektoval, ale na chodcov očividne zabudol. Predtým sme museli chodiť buď po blate, alebo po ceste a riskovali sme, že nás zachytí auto. Chodiť dookola cez Vodné dielo by bol nezmysel, veď to je obchádzka aj 150 metrov a zbytočne,“ uviedla Lucia, ktorá po tejto trase prechádza do školy.

Trvalo niekoľko týždňov, kým sa práce rozhýbali, no dnes už sa na dobudovaní úseku pracuje. Spoločnosť, ktorá realizovala práce na kruhovom objazde v týchto dňoch realizuje terénne úpravy a pripravuje položenie chodníka. Chodci tak už čoskoro budú môcť využívať novú trasu, kde nebudú musieť chodiť po blate a na ktorej predovšetkým nebudú ohrozovaní prechádzajúcimi autami.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu