Za uplynulý víkend prešlo trasu BikeKIA takmer 3000 cyklistov, v sobotu padol rekord trasy


Foto: Za uplynulý víkend prešlo trasu BikeKIA takmer 3000 cyklistov, v sobotu padol rekord trasy Foto: TS ŽSK

Na cyklotrase BikeKIA, ktorá spája hrady Budatín a Strečno, zaznamenal Žilinský samosprávny kraj počas uplynulého víkendu rekordný počet cyklistov. Krásne počasie a prvý teplejší víkend po jari vyhnal na bicykel po tejto trati takmer tritisíc športovcov, v sobotu dokonca padol rekord jednodňovej návštevnosti.

Počas 1. apríla totiž trasou prešlo 1 878 bikerov, čím bol prekonaný minuloročný májový rekord 1 085 bikerov počas jedného dňa. V nedeľu sa k nim pridalo ďalších 1026 milovníkov cyklistiky. Od januára zaznemanala trasa 8 200 cyklistov, v priemere ide o mesačnú návštevnosť 2 700 cyklonadšencov.

„Tieto štatistiky nás veľmi tešia. Potvrdzujú, že ľudia majú o cykloturistiku záujem a že budovanie ďalších úsekov, nových cyklotrás či cykloznačenia má opodstatnenie a zmysel,“ uviedla vedúca oddelenia cestovného ruchu ŽSK Barbora Zigová. Zároveň župa v sobotu 8. apríla 2017 otvorí cyklistickú sezónu.

Cyklotrasa BikeKIA funguje už od roku 2012, postupne sa aj vďaka podpore spoločnosti Kia a Nadácii Kia Motors Slovakia podarilo vyasfaltovať úseky v dĺžke 3,8 km. Zároveň pribudla lávka cez biokoridor či cyklosčítač. Návštevníci si môžu počas cesty sledovať trasu vďaka cykloturistickému značeniu. Ďalšie kilometre plánuje ŽSK vybudovať v najbližších rokoch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK