Chytili obvineného z usmrtenia dvoch ľudí pri nehode pod Strečnom


Foto: Chytili obvineného z usmrtenia dvoch ľudí pri nehode pod Strečnom

Českí policajti chytili v Prahe Alexandra Šimona (51), ktorý v apríli ušiel od smrteľnej nehody pod Strečnom. Zahynuli pri nej dvaja ľudia. Alexandra Šimona polícia obvinila z usmrtenia dvoch ľudí pri dopravnej nehode a neposkytnutia pomoci v súvislosti s nehodou, ktorá sa stala 25. apríla pri Strečne.

Súd na Šimona vydal v máji európsky zatýkací rozkaz. Šimona v Prahe chytili v nezastavaných stavebných bunkách. Po zatknutí bude čakať na vydanie na Slovensko.

Smrteľná nehoda sa stala v piatok 25. apríla okolo 14. hodiny. Kolíziu mala Škoda Fabia, idúca zo Žiliny smerom na Martin, s mercedesom, ktorý išiel opačným smerom. Po zrážke mercedes odhodilo a auto sa čelne zrazilo s nákladiakom Iveco. Spolujazdec z mercedesu - Michal († 27), ktorý bol civilným zamestnancom armády, zomrel na mieste, ďalší spolujazdec z tohto auta - profesionálny vojak Roman († 44) - zraneniam podľahol po prevoze do nemocnice. V mercedese boli aj ďalší dvaja muži (29, 30), jeden mal zranenú hlavu, druhý bol v šoku.

Alexander Šimon z obce Žitná - Radiša (okres Bánovce nad Bebravou) sa vrátil z väzenia len niekoľko týždňov pred nehodou. Za mrežami bol pre majetkovú trestnú činnosť. Slovenskí policajti ho v obci niekoľkokrát hľadali márne.

Zdroj, foto: cas.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu