Jánošíkové Diery sú opätovne sprechodnené, pri prechode niektorými úsekmi však zvýšte opatrnosť


Foto: Jánošíkové Diery sú opätovne sprechodnené, pri prechode niektorými úsekmi však zvýšte opatrnosť
Galéria: 10 fotiek
Foto: OZ DIERY

Po tom, ako museli pred necelým mesiacom uzavrieť populárnu turistickú trasu Jánošíkove Diery pre spadnuté ľadopády, sa ich podarilo spriechodniť. Vďaka otepleniu už navyše nehrozí ďalší pád ľadopádov, takže návštevníci si môžu vychutnávať krásu Jánošíkových Dier naplno. Počas minulého leta ich navštívilo viac ako stotisíc turistov.


„Pe veľké množstvo dotazov, ktoré denne dostávame Vám chceme oznámiť, že Jánošíkove Diery sú opäť spriechodnené a padanie ľadopádov už nehrozí, keďže tie sa už roztopili,“ uvádzajú zástupcovia občianskeho združenia DIERY na svojej stránke. Dobrovoľníci spriechodnili vyhľadávaný turistický úsek tak, aby bol pripravený na hlavnú turistickú sezónu.

Napriek tomu však upozorňujú na miesta, na ktorých treba zvýšiť opatrnosť pri prechádzaní. „Postihnuté miesto môžete vidieť i na fotkách a pri prechádzaní týmto úsekom treba byť veľmi opatrný. I tento úsek by mal byť do Veľkej noci opäť v pôvodnom stave, takže sa tešíme na Vás. Zároveň by sme chceli poďakovať všetkým za doterajšiu podporu i tým, ktorí tak učinia pri svojej najbližšej návšteve,“ spresnilo OZ DIERY.

Projekt Občianskeho združenia Diery, ktorý má za úlohu obnovu, zveľadenie a dlhodobú údržbu technicky náročných turistických chodníkov v Jánošíkových Dierach, pomocou dobrovoľných príspevkov a sponzorov, môžete podporiť aj na tomto odkaze - http://www.hotel-diery.sk/obcianske-zdruzenie-diery/





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: OZ DIERY