Medzi zastávkami Matice Slovenskej budujú nový chodník, súčasťou budú aj priechody pre chodcov


Foto: Medzi zastávkami Matice Slovenskej budujú nový chodník, súčasťou budú aj priechody pre chodcov

Viacerí obyvatelia Vlčiniec si už určite všimli, že v mieste, ktoré pomyselne spája zastávky Matice Slovenskej, vzniká nový chodník. Ten bude mať za cieľ zvýšiť bezpečnosť prechodov cestujúcich. Zároveň s chodníkom vzniknú aj priechody pre chodcov z oboch strán, presúvanie sa medzi zastávkami tak bude o oveľa bezpečnejšie.

Informáciu o výstavbe chodníka potvrdilo aj mesto Žilina prostredníctvom hovorcu, cestujúci aj obyvatelia Vlčiniec sa ho dočkajú už čoskoro. „Nový chodník bude vybudovaný medzi zastávkami MHD. Vybudujú sa aj 2 nové priechody pre chodcov. Priechody vzniknú medzi zastávkami a novovzniknutým chodníkom. Termín realizácie je jar 2017,“ spresnil hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

„Tento chodník žiadali občania už roky rokúce. Požiadavky evidujeme aj v zápisniciach zo stretnutí. Konečne sa nám podarilo docieliť, aby bol vybudovaný. Už mi niektorí obyvatelia aj telefonovali, že sa konečne stavia. Mal by naň nadväzovať aj priechod pre chodcov,“ uvádza poslankyňa za Vlčince, Iveta Martinková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu