Policajti a hasiči v noci zasahovali pri vyťahovaní spriečeného kamióna na Ľavobrežnej


Foto: Policajti a hasiči v noci zasahovali pri vyťahovaní spriečeného kamióna na Ľavobrežnej
Galéria: 6 fotiek

Hasiči a policajti mali v noci z piatka na sobotu 25. marca 2017 plné ruky práce. Pomáhali vodičovi kamióna, ktorý po jazde v protismere zapadol na oddeľovacom trávnatom páse. Kamionista sa dostal do zlého smeru v mieste, kde sa spájajú jazdné pruhy pri zjazde z estakády, smerom na Ľavobrežnú. Na tomto úseku robia podobnú chybu vodiči veľmi často. Dôvodom môže byť aj nedostatočné značenie, ktoré pozostáva len z jednej zvislej dopravnej značky prikázaného smeru obchádzania. Vodorovné značenie je navyše po zime veľmi slabo viditeľné. 

Doteraz je našťastie známych len málo prípadov, kedy po jazde v protismere došlo k dopravnej nehode. Kompetentní by však mali začať konať a nemali by čakať, kým dôjde k čelnej zrážke. Riešením by mohli byť veľké zvislé dopravné značky, upozorňujúce na jazdu v protismere, prípadne pozdĺžne oddeľovače, alebo ich kombinácia.


V zlom smere končia osobné aj nákladné autá, pričom najčastejšie sú to vodiči z iných okresov, alebo krajín. Naspäť do pravého pruhu sa potom snažia dostať pri výjazde z Kysuckej cesty, prípadne nákladiaky skúšajú prejsť cez trávnatý oddeľovací pás, ako tomu bolo aj v tomto prípade.

Počas nočného zásahu si museli hasiči za pomoci ťažkej techniky poradiť so zapadnutým kamiónom. Ten skončil zaborený v mäkkej hline, medzi dvoma smermi. Vodič tak čiastočne zablokoval štvorprúdovú ulicu, našťastie tým v nočných hodinách nespôsobil žiadne problémy v doprave. Hasiči napokon za asistencie polície, ktorá riadila dopravu, vytiahli kamión a cestu sprejazdnili.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu