Dvaja mladíci zo Žiliny sa vlámali do zlatníctva a odcudzili tovar za viac ako 1000 eur


Foto: Dvaja mladíci zo Žiliny sa vlámali do zlatníctva a odcudzili tovar za viac ako 1000 eur
Galéria: 8 fotiek
Foto: KRPZ Žilina

Žilinskí kriminalisti objasnili prípad rozbitia výkladu a krádeže vlámaním do predajne zlatníctva na Námestí A. Hlinku v Žiline. Skutku sa mali dopustiť 18-ročný Patrik a 19-ročný Miroslav, obidvaja z okresu Žilina ešte 18. februára tohto roku. Podľa zistených informácií mali obidvaja mladíci dlažobnými kockami rozbiť sklenenú výplň na predajni. Cez vzniknutý otvor mal 19-ročný Miroslav vojsť do predajne a z pokladne odcudziť hotovosť 50,-€.

Z presklenej vitríny so šperkami mal odcudziť 15 ks strieborných retiazok v hodnote 1.000,-€. Z miesta obidvaja mladíci následne ušli. Poškodením zariadenia mali spôsobiť poškodenej spoločnosti škodu vo výške asi 500,-€. Vyšetrovateľ jedného z mladíkov obvinil zo zločinu krádeže a obidvoch mladíkov z prečinu poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva.

„V prípade preukázania viny hrozí obvinenému 19-ročnému Miroslavovi trest odňatia slobody na tri až desať rokov a obvinenému 18-ročnému Patrikovi trest odňatia slobody až na jeden rok. Stíhaní sú na slobode,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina