Na parkovacích lístkoch v nemocnici je nesprávny čas, vodiči nie sú ukrátení, problém sa rieši


Foto: Na parkovacích lístkoch v nemocnici je nesprávny čas, vodiči nie sú ukrátení, problém sa rieši

Viacerí čitatelia sa na nás obrátili s prosbou o preverenie parkovania v žilinskej nemocnici. Všimli si, že pri vjazde do areálu im parkovací automat pri rampe vydal lístok s nesprávnym časom. Oproti aktuálnemu je čas na lístku posunutý o približne 12 minút a návštevníci tak majú obavu, že z bezplatného 20-minútového prejazdu im zostáva len 8 minút.

Parkovanie v nemocnici je spoplatnené sumou 1 euro za každú začatú polhodinu, prejazd do 20 minút je bezplatný. Zvýhodnenú cenu parkovania majú len držitelia preukazu pre fyzické osoby s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP).

Nemocnica o probléme vie a rieši ho, návštevníci nie sú ukrátení o parkovací čas

O stanovisko sme požiadali aj Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žiline, tá prostredníctvom hovorkyne potvrdila, že o probléme vie. Ide však len o technický problém v posune času a v žiadnom prípade nie sú návštevníci parkovania ukrátení o parkovací čas.

„O Vami spomínanom probléme vieme a riešime ho. Požiadali sme technika spoločnosti, ktorá zariadenie servisuje, o nápravu a zosúladenie času so stredoeurópskym. V žiadnom prípade však šofér prechádzajúci cez rampu nestráca čas na bezplatný prejazd,“ spresnila hovorkyňa FNsP Žilina Viera Jurčiová.

Situáciu sme si boli preveriť aj osobne a obsluha pri okienku nám potvrdila, že čas výjazdu je zosúladený s pokladňou. O bezplatné parkovanie teda pacienti a návštevníci ukrátení nie sú, vodiči si túto skutočnosť ľahko overia pri vychádzaní z parkoviska.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu