Ženu z Českej republiky okradli na stanici v Žiline, kriminalista v službe zlodejku pohotovo zadržal


Foto: Ženu z Českej republiky okradli na stanici v Žiline, kriminalista v službe zlodejku pohotovo zadržal Foto: ilustračné

Štastie v nešťastí mala 39-ročná Češka, ktorá sa 17. marca nadránom pohybovala v priestoroch pre Železničnou stanicou v Žiline. Po tom, ako ju okradla 52-ročná Žilinčanka, totiž zlodejku zadržal kriminalista. Ten sa v tom čase nachádzal nedaľeko a vykonával služobnú činnosť.

„Poverený príslušník Oddelenia železničnej polície Policajného zboru Žilina obvinil 52-ročnú Danielu (z okresu Žilina) z prečinu krádeže. Obvinená žena v piatok 17. marca po druhej hodine ráno v Žiline pred železničnou stanicou mala z ruksaku, ktorý mala na sebe 39 ročná žena (z Českej republiky), odcudziť finančnú hotovosť 200.-€,“
uviedol policajný hovorca Radko Moravčík

Žena hotovosť vydala v plnej výške, teraz jej hrozia dva roky


Vďaka pohotovému zákroku kriminalistu sa podarilo vrátiť odcudzenú hotovosť v plnej výške. Zlodejka ju počas spracovania procesných úkonov vydala. „V blízkosti miesta udalosti vykonával služobnú činnosť žilinský kriminalista, ktorý obvinenú ženu zadržal. Pri vykonávaní procesných úkonov obvinená žena vydala finančnú hotovosť vo výške 200.-€,“ spresnil policajný hovorca.

Žene teraz za jej konanie hrozí väzenie až na dva roky. „Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinenú ženu. Obvinenej žene hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky,“ uzavrel Moravčík.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu