Mesto začína demontovať reklamné nosiče na ceste zo Žiliny do Mojšovej Lúčky


Foto: Mesto začína demontovať reklamné nosiče na ceste zo Žiliny do Mojšovej Lúčky
Galéria: 10 fotiek
Foto: ilustračné

Mesto Žilina pokračuje v boji proti nelegálnym billboardovým plochám, ktoré vytvárajú vizuálny smog v našom meste a jeho okolí. V najbližšej dobe má v pláne demontovať billboardy na ceste zo Žiliny do Mojšovej Lúčky. Jedna zo spoločností, ktorá tam má takéto nepovolené reklamné nosiče, pristúpila na spoluprácu a počnúc týmto víkendom ich začne demontovať.

Spoločnosť euroAWK demontuje na území mesta Žilina svoje reklamné stavby typu billboard, ktoré nebolo možné legálnou cestou vybaviť v zmysle Stavebného zákona, novely Cestného zákona z roku 2015, nakoľko sú umiestnené pri ceste I.triedy medzinárodného významu mimo sídelného útvaru a to na území mesta Žilina v lokalitách Mojšova Lúčka, Šibenice, Strečno a Brodno,“ uviedla Eva Michálková zo spoločnosti euroAWK, ktorá dnes vybrané nepovolené stavby na ceste zo Žiliny do Mojšovej Lúčky odstránila.

Na odstraňovaní nelegálnych reklamných plôch sa začína pravovať už tento víkend. „Práce na demontážach začínajú už tento víkend. Touto cestou chce naša spoločnosť poukázať na spoluprácu s mestom, ako jeden z členov Asociácie vonkajšej reklamy, že slušným spôsobom v rámci zákonných možností vie prispieť k zníženiu počtu reklamných stavieb,“ dodala Michálková.


Spoločnosť euroAWK má v nájme aj pozemky pod zastávkami mestskej hromadnej dopravy

Samotná spoločnosť dnes spravuje a vlastní niekoľko desiatok zastávok MHD v Žiline, okolo ktorých sa na sklonku minulého roka rozvírili vody. Mesto vtedy vyhodnocovalo výsledky verejno-obchodnej súťaže na nového nájomcu pozemkov pod zastávkami, prihlásila sa však len jedna spoločnosť. Nakoniec poslanci mestského zastupiteľstva neprijali jej ponuku.


„Spoločnosť euroAWK je jeden zo štyroch členov Asociácie vonkajšej reklamy, ktorej cieľom je pomáhať mestám pri odstraňovaní nepovolených reklamných stavieb a tým prispieť k ich výraznému zníženiu v mestách. Je dlhoročným partnerom mesta Žilina, a to v rámci výstavby a údržby prístreškov na autobusových zastávkach,“ uzavrela Michálková.

Ďalšími členmi asociácie sú spoločnosti ISPA, NUBIUM a Akzent BigBoard. Práve posledná menovaná spoločnosť bola tou, ktorá ako jediná predložila ponuku do verejno-obchodnej súťaže na 15-ročný prenájom pozemkov pod vybranými zastávkami MHD v Žiline.

Na ceste I/18 sa už roky nachádzajú desiatky reklamných nosičov, ktoré mnohým vodičom prekážajú a môžu odpútavať pozornosť od šoférovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu