24-ročný muž prechovával marihuanu a pervitín, hrozí mu až 10-ročný trest


Foto: 24-ročný muž prechovával marihuanu a pervitín, hrozí mu až 10-ročný trest
Galéria: 6 fotiek
Foto: KRPZ Žilina

V rukách martinskej polície skončil 24 ročný mladý muž z Turčianskych Teplíc. Muž mal od presne nezistenej doby do 7. marca v mieste prechodného bydliska v Turčianskych Tepliciach prechovávať rastlinný materiál o hmotnosti 50,50 gramov a kryštalickú látku o hmotnosti 4,0 gramu. Uvedené látky boli zaistené pri domovej prehliadke a následne zaslané na kriminalistickú expertízu.

Podľa predbežnej expertízy v prípade zaisteného rastlinného materiálu, ide o marihuanu a zaistené množstvo zodpovedá 101 až 268 obvykle jednorazovým dávkam drogy. V prípade zaistenej kryštalickej látky, ide o pervitín a zaistené množstvo látky zodpovedá 65 až 258 obvykle jednorazovým dávkam drogy.

Vyšetrovateľka obvineného muža obvinila z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Vyšetrovateľka podala na obvineného muža návrh na vzatie do väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri až desať rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina