Športovci mesta Žilina za rok 2016 - víťazom je Andrej Mozoláni


Foto: Športovci mesta Žilina za rok 2016 - víťazom je Andrej Mozoláni

Na včerajšom slávnostnom ceremoniáli v Dome Odborov sme spoznali športovcov mesta Žilina za rok 2016. Víťazom v kategórii jednotlivcov sa stal profesionálny kulturista a účastník prestížnej Mr. Olympia Andrej Mozoláni. Druhé miesto obsadila zástupkyňa príbuzného fitness Eva Bániková. Minuloročný víťaz Viktor Pečovský bral tento rok bronzovú priečku.

Dospelí            
1    Mozoláni Andrej        kulturistika
2    Bániková Eva        fitness
3    Pečovský Viktor        futbal
4    Nováková Eva        karate
5    Rožánek Róbert        basketbal
6    Jurkovič Tomáš        triatlon
7    Grlický Martin        florbal
8    Zajac Norbert        kulturistika

Medzi mládežou sa poradie na prvých dvoch priečkach nemenilo, opätovne zvíťazil talentovaný cyklista Matúš Štoček, ktorý získal v máji na prestížnych etapových pretekoch Svetového pohára juniorov dres pre najlepšieho mladého jazdca. Sekundoval mu plavec a aktuálny držiteľ slovenského rekordu v disciplíne 100 metrov voľný spôsob Vladimír Štefánik. Tretie miesto získal futbalista Roland Gerebenits.

Mládež            
1    Štoček Matúš        cyklistika
2    Štefánik Vladimír        plávanie
3    Gerebenits Roland        futbal
4    Michalička Štefan        cyklistika
5    Pecháč Jerguš        šach
6    Benková Laura        plávanie
7    Šenkárová Adriána        tenis
8    Chupek Jakub        orientačný beh
9    Hrnková Sarah        karate
10    Kurjak Matúš        atletika

V kategórii športový tréner - funkcionár bol za svoju dlhoročnú prácu ocenený tenisový tréner Juraj Petráš. Najlepším kolektívom sa stalo družstvo U17 MŠK Zilina, ktoré vybojovalo titul majstrov Slovenska. V kategórii Významné športové podujatie organizované žilinským klubom v roku 2016 si ocenenie podelili Bežecká liga mesta Žilina a hokejový Slovakia Cup.

“Chcem poďakovať za vaše úsilie pri športe, za vytrvalosť, snahu, tréning a poďakovať aj všetkým, ktorí stoja okolo vás. Blahoželám oceneným a vážim si ich snahu o dobré výsledky, ale aj snahu dobre reprezentovať naše mesto a Slovensko,” uviedol priamo počas ceremoniálu primátor Žiliny Igor Choma. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu