Pre pozitívne ohlasy a záujem ľudí prebehne ďalšie čistenie Vodného diela, pridať sa môžete aj vy


Foto: Pre pozitívne ohlasy a záujem ľudí prebehne ďalšie čistenie Vodného diela, pridať sa môžete aj vy

V nedeľu 5. marca sme vás informovali o aktivite, ktorú zrealizovalo niekoľko mladých ľudí spoločne s mestskou poslankyňou Ivetou Martinkovou. Aktivisti sa stretli v piatok 3. marca pri Vodnom diele Žilina, so zámerom vyčistenia okolia nádrže od odpadkov. Poslankyňa mestského zastupiteľstva Iveta Martinková zabezpečila vrecia a rukavice, vyžiadaním si z Mestského úradu. Vývoz vyzbieraného odpadu zariadilo Mesto Žilina.

Článok získal po zverejnení veľmi dobré ohlasy a množstvo ľudí vyslovilo nielen poďakovanie, ale aj záujem zúčastniť sa na prípadnom ďalšom upratovaní. Aktivisti chcú, aby bola Žilina ekologickejšia a občania spolu s mestom sa viac zaujímali o prostredie, v ktorom žijeme. Podobné stretnutia majú v záujme iniciovať častejšie.


Netrvalo dlho a po sociálnej sieti Facebook sa začala šíriť pozvánka na druhé kolo čistenia Vodného diela. Termín je stanovený na 18. marca 2017 v čase od 09:00 hod. Všetky podrobnejšie a hlavne aktuálne informácie môžete získať priamo v udalosti na Facebooku:

https://www.facebook.com/events/426771740998474

Na prvom čistení naplnili aktivisti až 14 vriec rôznorodým odpadom. Okrem pneumatiky, detského odrážadla, okuliarov, rybárskej stoličky či zbytku udice pozbierali ešte množstvo ďalšieho „zaujímavého“ odpadu, pričom najviac bolo práve plastov. Veríme, že sa do druhého kola zapojí čo najviac ľudí, ktorým záleží na životnom prostredí a chcú urobiť svoje okolie krajším.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu