14. marca protestujúci opäť zablokujú hlavný ťah medzi Žilinou a Čadcou


Foto: 14. marca protestujúci opäť zablokujú hlavný ťah medzi Žilinou a Čadcou

V rámci protestnej akcie za stavbu diaľnice D3 na Kysuciach sú naplánované protestné blokády, počas ktorých je cesta zablokovaná chodcami. Prvá blokáda cesty sa uskutočnila 14. februára, kedy protestujúci zablokovali hlavný ťah na ceste I/11 medzi Žilinou a Čadcou o 13:00 hod. a to na čas zhruba 30 minút. Na zastavenie premávky si vybrali priechod pre chodcov v obci Povina pri Kysuckom Novom meste.

Druhá zo série blokád sa bude konať už 14. marca 2017 opäť o 13:00 hod. Protestujúci znova zastavia premávku, aby poukázali na obrovský problém s dopravnou situáciou na Kysuciach. Zároveň chcú podnietiť čo najviac ľudí k podpísaniu petície za neodkladné riešenie tejto situácie.

Druhá blokáda sa bude konať na priechode pre chodcov v Kysuckom Lieskovci. Podľa organizátorov dopadla prvá blokáda v Povine výborne, no kompetentní vraj zatiaľ mlčia. Preto sa chystajú stupňovať intenzitu. Organizátori plánujú dvojnásobne dlhšiu blokádu, ako naposledy. To by znamenalo odstavenie premávky na zhruba 60 minút. 


Udalosť zdieľa a podporuje na sociálnych sieťach niekoľko stoviek ľudí

Počet dopravných nehôd, ktoré sa na tejto ceste stali, neustále rastie. Nehovoriac o obetiach tragických nehôd, ktorých tiež nie je málo. Vodičom prekážajú aj časté kolóny, v ktorých čakajú denne desiatky minút. Protestnú akciu a petíciu za stavbu diaľnice podporujú aj starostovia niektorých obcí. Petíciu podpísalo už viac ako 4 000 ľudí.

Udalosť na Facebooku: https://www.facebook.com/events/264715393971689/

Intenzita dopravy na hlavnom ťahu medzi Žilinou a Čadcou dosahuje až 25 000 áut za deň, pričom ide o druhú najvyťaženejšiu cestu na Slovensku. Na prvé miesto sa radí cesta pod Strečnom. Organizátori protestu sa snažia docieliť urýchlenie výstavby diaľnice a apelujú na vedenie štátu, aby situáciu neignorovalo, nakoľko na tejto ceste vyhaslo už množstvo životov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu