Cestovateľský festival už 28. marca v CINEMAX Žilina


Foto: Cestovateľský festival už 28. marca v CINEMAX Žilina
Galéria: 23 fotiek
Foto: Cinemax Žilina

Príďte si užiť príjemné popoludnie a večer s vôňou diaľok a dobrodružstva! Expedičná kamera aj tento rok prinesie filmy o cestovateľských výpravách a zážitkoch. Vstupné je 4€ na celý festival.

Cestovateľský kinovečer sa začne krátkym filmom ovenčeným množstvom medzinárodných cien, inšpirovaným pestrým lezeckým životom prvej britskej horskej sprievodkyne Gwen Moffat. Projekt Moffat ukáže skalné steny, ľadovcové jazerá, rieky a vrholky hôr Veľkej Británie. Pokračovať sa bude v Ekvádore, kde si nadšený cestovateľ a cyklista Hervé vymyslel šialený plán, pri ktorom sa rozhodol použiť svoj bicykel ako pohon lode a splaviť počas niekoľkých mesiacov rieku Amazonku.

Vďaka svojmu plavidlu pomenovanom Pura vida zažil vrtkavé počasie, krokodíly, drogových dílerov aj pirátov. Naštívil šamanov, domorodé kmene a zblížil sa s juhoamerickou prírodou až do morku kostí. Ďalší cestovatelia sa rozhodli po 30 rokoch opäť navštíviť odľahlú osadu uprostred hôr v indických Himalájach, kde vzniká nová cesta. V Návrate do Zanskaru zistíte, ako veľmi to zmení život tamojších obyvateľov.



Divočinou Aljašky sa rozhodli prejsť šiesti kamaráti z Čiech, Moravy a Slovenska. Vybavení loďami, jedlom v medveďo-vzdorných kontajneroch a s korením v spreji mali v pláne prekročiť kontinentálne rozvodie a plávať 300 km na juh s cieľom na polárnom kruhu. Cestou chcú podniknúť pešiu túru k Arrigetch Peaks, postaviť plachetnicu, alebo napríklad piecť chleba. Ako táto expedícia do úplnej divočiny bez mobilného signálu a možnosti dopĺňať zásoby dopadla? Podarilo sa Fjollom splniť všetky ciele a zároveň si odviezť nezabudnuteľné zážitky?

Po prestávke sa prostredníctvom plátna dostanete na Ultra Gobi Race, kde sa novinár Bryon Powell pokúša nájsť dôvody, ktoré nútia tento závod účastníkov bežať. Trasa závodu z časti kopíruje trasu hodvábnej cesty, v minulosti využívanej k obchodným účelom. Je to číre bláznovstvo zúčastniť sa na 400 km dlhom ultra traile v jednej z najnehostinejších púšťach sveta? Má tento dlhý závod pre človeka aj nejaký prínos?



Z púšte sa pôjdete schladiť pod hladinu oceánu a Na jeden nádych sa prostredníctvom podvodných záberov dostanete do iného sveta. Možno sa to môže rutinná práca alebo samota, ale po desiatich rokoch začal Ken v mori objavovať zrkadlo, ktoré mu pomohlo nájsť samého seba a nahliadnuť do vnútra vlastnej duše. Výsledkom je tento krátky, vizuálne nádherný film. Z oceánu sa ocitnete opäť na skalách.

Film Big Wall Party zobrazuje atmosféru lezeckej obdoby ultramaratónu a sleduje súperenie medzi tímami. Festival ukončí cyklistická výprava naprieč gruzínskym pohorím v celej jeho kráse -  Cesta do Kazbegi.

Dobrodružstvo, odvaha a divoká príroda vás čaká na Expedičnej kamere v kinách CINEMAX už 28. marca 2017. Vstupenky je možné zakúpiť na webe CINEMAX a na pokladniach kín CINEMAX v mestách Banská Bystrica, Košice, Nitra, Prešov, Skalica, Trnava (MAX) a Žilina.




Program:

18:00 Projekt Moffat (20 minút)
18:20 Pura vida (44 minút)
19:04 Návrat do Zanskaru (23 minút)
19:27 Divočinou aljašky (25 minút)
19:52 Prestávka
20:10 Ultra Gobi Race (11 minút)
20:21 Na jeden nádych (5 minút)
20:26 Big Wall Party (20 minút)
20:46 Cesta do Kazbegi (16 minút)
21:02 Koniec festivalu

 PRAJEME VÁM MAXIMÁLNY CESTOVATEĽSKÝ ZÁŽITOK

Miesto: -
Dátum: 28.03.2017 - 18:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Cinemax Žilina