Padol trest za incident na zápase proti Martinu: Do začiatku play-off bez divákov a pokuta 6750 eur!


Foto: Padol trest za incident na zápase proti Martinu: Do začiatku play-off bez divákov a pokuta 6750 eur!

Z februárového rozhodnutia rozhodnutia Disciplinárnej komisie SZĽH vyplýva, že MsHK Žilina bude za výtržnosti na zápase z dňa 27. januára 2017 medzi Žilinou a Martinom pykať poriadne tvrdo.

Najbližšie dva domáce hokejové zápasy odohrajú Vlci bez divákov, žilinský hokejový klub neminie ani mastná pokuta 6750 eur. Tá je zložená z menších pokút za viacero prehreškov, okrem bitky aj za pyrotechniku a nevhodný symbol na vlajke.


Keďže do vyraďovacej fázy Tipsport ligy sa hokejisti Žiliny predstavia doma už len dvakrát - v utorok proti Košiciam a v nedeľu proti Banskej Bystrici, znamená to, že najbližšie uvidia fanúšikovia v Žiline hokej v domácom prostredí až počas play-off. To má, našťastie, už MsHK Žilina isté. 



Disciplinárna komisia začala disciplinárne konanie voči športovej organizácii na základe podnetu predsedu Bezpečnostnej komisie SZĽH M.Bednárika zo dňa 30.1.2017 v zmysle ktorého na zápase Extraligy seniorov č. 201 MsHK Žilina – MHC Martin zo dňa 27.1.2017 došlo na zimnom štadióne domáceho tímu k napadnutiu hosťujúcich fanúšikov v sektore hostí domácimi fanúšikmi, taktiež boli v nadmernom množstve použité pyrotechnické výrobky fanúšikmi v domácom sektore v priestoroch zimného štadióna a za použitie grafického vyhotovenia textu zástavy a symbolu potláčajúceho základné ľudské práva a slobody


Zhodne po 3-tisíc eur za výtržnosti aj pyrotechniku

Za konflikt, pri ktorom bolo zranených niekoľko fanúšikov hostí, zaplatí kvôli nezvládnutej organizácii klub 3000 eur. MsHK Žilina dostala pokutu v hornej hranici aj preto, lebo v priebehu posledných dvoch sezón už k takémuto incidentu došlo.

„Disciplinárna komisia rozhodla o výške uloženej pokuty na hornej hranici danej sadzby, keďže v prípade menovanej športovej organizácie ide o opätovné disciplinárne previnenie daného charakteru v priebehu dvoch posledných sezón,“ uvádza záznam z rokovania.


Rovnako vysokú pokutu dostala mestská organizácia za použitie pyrotechniky po zápase. „DK následne skonštatovala, že použitím pyrotechnických výrobkov v nadmernom množstve fanúšikmi v domácom sektore v priestoroch zimného štadióna disciplinárne obvinená športová organizácia porušila ustanovenia zákona č. 1/2014 Z. z., pričom vnesením týchto pyrotechnických výrobkov do priestorov zimného štadióna opätovne zlyhala usporiadateľská služba ako aj bezpečnostná služba, a následným použitím daných pyrotechnických výrobkov bola ohrozená bezpečnosť všetkých osôb v uzavretých priestoroch zimného štadióna,“ popisuje komisia dôvody udelenia trojtisícovej sankcie.

Za vlajku preškrtnutej mešity dostal klub pokutu 750 eur

Poslednú časť celkového “účtu” za januárové derby tvorí pokuta za použitie symbolu s protiislamskou tematikou. Preškrtnutá meštia tak vyjde klub na ďalších 750 eur.

„Disciplinárna komisia aj predseda na základe fotografií z daného zápasu skonštatovali, že zástavou v priestoroch domáceho sektoru, na ktorej bola zobrazená v červenom kruhu červenou čiarou preškrknutá mešita, boli vystavením tejto zástavy a zlyhaním usporiadateľskej a bezpečnostnej služby pri jej odstránení opätovne porušené ustanovenia zákona č. 1/2014 Z. z., pričom konaním fanúšikov v sektore domácich došlo k vážnemu ohrozeniu Ústavou SR chránenej slobody náboženského vyznania,“ spresňuje záznam udelenie pokuty vo výške 750 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu